Επιστρέφει το Opel Manta το 2025

Το όνομα που έγραψε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της μάρκας επιστρέφει εκσυγχρονισμένο και εξηλεκτρισμένο.

Επιστρέφει το Opel Manta το 2025

Το όνομα που έγραψε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της μάρκας επιστρέφει εκσυγχρονισμένο και εξηλεκτρισμένο.

Με το πολυαναμενόμενο Manta-e, ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα μοντέλων της Opel επιστρέφει. Το πρώτο Manta παρουσιάστηκε το 1970 και βασιζόταν στην οικογένεια του Alcona, ενώ πέντε χρόνια αργότερα ήρθε η δεύτερη γενιά, η οποία παράχθηκε μέχρι το 1988. Το όνομα Manta άφησε πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη, τόσο στο δρόμο όσο και τους αγώνες.

Το 2021 η Opel δημιούργησε το πρωτότυπο GSe ElectroMOD, το οποίο ήταν ένας επαναπροσδιορισμός του Manta με ηλεκτροκινητήρα 147 ίππων και μηχανικό κιβώτιο μόλις τεσσάρων σχέσεων.

Όμως το σαμάν του πισωκίνητου μοντέλου μπορούσε να οδηγηθεί και ως αυτόματο αν ο οδηγός επέλεγε κατευθείαν στην τέταρτη ταχύτητα. Αυτή η ιδιαιτερότητα δεν είναι πιθανό να περάσει στο μοντέλο παραγωγής που θα δούμε το 2025, όμως μερικά από τα στιλιστικά του στοιχεία και η εστίασή του στους λάτρεις της οδήγησης θα επηρεάσουν το τελικό αυτοκίνητο.

Το ολοκαίνουριο Manta αναμένουμε ότι θα έχει τα καθίσματα ψηλά, για να μπορεί να ανταγωνιστεί τα δημοφιλή ηλεκτρικά crossover μεσαίου μεγέθους όπως το Tesla Model Y, το Volvo C40 και το Toyota bZ4X.

Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα STLA EV της Stellantis, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης επένδυσης 26,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η αρθρωτή πλατφόρμα θα διατίθεται σε τρία μεγέθη (Μικρό, Μεσαίο και Μεγάλο) ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών του θα κυμαίνεται από 37kWh έως 200kWh.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!