Citroen My Ami Buggy: Παντός εδάφους

Ένα concept car αφιερωμένο στον ελεύθερο χρόνο που ίσως υποδηλώνει ότι έρχονται νέες παραλλαγές του Ami.

Citroen My Ami Buggy: Παντός εδάφους

Ένα concept car αφιερωμένο στον ελεύθερο χρόνο που ίσως υποδηλώνει ότι έρχονται νέες παραλλαγές του Ami.

 

Το Citroen My Ami Buggy είναι μια έκδοση off-road του διθέσιου ηλεκτρικού μοντέλου της γαλλικής μάρκας. Η Citroen δεν δίστασε να μετατρέψει το μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο πόλης σε ένα ατίθασο μοντέλο για περιπέτειες στην εξοχή. Το εφοδίασε με ένα σετ ογκώδη ελαστικά και έβαλε μια ρεζέρβα πάνω από την πανοραμική οροφή για παν ενδεχόμενο.

Η οροφή διαθέτει επίσης μια ράβδο φωτισμού LED, ενώ στους κανονικούς προβολείς προστέθηκαν μεταλλικά προστατευτικά. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει επίσης μια μπάρα συνδεδεμένη απευθείας στο σωληνωτό πλαίσιο του Ami, η οποία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη αν το αυτοκίνητο κολλήσει κάπου.

Ενώ εξωτερικά είναι βαμμένο σε πράσινο χακί με μαύρα ματ στοιχεία και πλαστικά προστατευτικά στα φτερά, το εσωτερικό έχει ταπετσαρία σε έντονο κίτρινο χρώμα. Το My Ami Buggy Concept δεν έχει πόρτες. Σε μια ιδέα εμπνευσμένη από τα ράλλυ, οι λέξεις «οδηγός» και «συνοδηγός» βρίσκονται πάνω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού αντίστοιχα.

Το My Ami Buggy Concept χρησιμοποιεί νέα υλικά στα καθίσματα που έχουν διπλάσιο πάχος από του κανονικού Ami και μπορούν να αφαιρεθούν και να πλυθούν. Υπάρχουν αρκετές θήκες αποθήκευσης στην καμπίνα και 3D τυπωμένα αξεσουάρ, όπως μια βάση κάμερας και μια βάση smartphone, ενώ υπάρχει και μια βάση για ηχείο στο ταμπλό.

Η Citroen δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν το My Ami Buggy Concept θα γίνει αφορμή για μια παραλλαγή του Ami με off-road εστίαση ή και με ακόμα πιο άγριο στυλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μάρκα, αυτή η ιδέα «απεικονίζει ένα από τα πολλά πρόσωπα που θα μπορούσε να έχει το Ami», υπονοώντας ότι θα υπάρχουν περισσότερες εκδόσεις του μικρού ηλεκτροκίνητου μοντέλου εκτός από το κανονικό και το Cargo που γνωρίζουμε.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!