Η Hyundai θα παρουσιάσει 17 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

Η Hyundai αποκάλυψε τα σχέδιά της να λανσάρει 11 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, ενώ άλλα έξι ηλεκτρικά οχήματα είναι στα σκαριά από τη Genesis.

Η Hyundai θα παρουσιάσει 17 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030

Η Hyundai αποκάλυψε τα σχέδιά της να λανσάρει 11 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, ενώ άλλα έξι ηλεκτρικά οχήματα είναι στα σκαριά από τη Genesis.

Η Hyundai εντείνει την ηλεκτρική της επίθεση και αποκαλύπτει σχέδια για 17 νέα ηλεκτρικά μοντέλα με τα σήματα της Hyundai και της Genesis, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το 7% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Για να το πετύχει αυτό, η Hyundai στοχεύει να πουλά 1,87 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το 2030.

Η κορεατική μάρκα θέλει να επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων Ioniq με 11 νέα μοντέλα τα επόμενα οκτώ χρόνια. Μετά το Ioniq 5, που πήρε τον τίτλο «Car of the Year» πέρυσι, ετοιμάζεται το Ioniq 6, που έχουν εντοπίσει οι κατάσκοποι φωτογράφοι μας σε πρωτότυπη έκδοση, πριν από την κυκλοφορία αργότερα μέσα στο έτος. Το αυτοκίνητο παραγωγής θα αντλήσει πολλά στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Hyundai Prophecy που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2020.

Μετά από αυτό, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης, με βάση το concept car Hyundai SEVEN που αποκαλύφθηκε στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles. Αυτό θα ονομάζεται Ioniq 7 και αναμένουμε ότι θα υιοθετήσει στοιχεία από το τολμηρό SEVEN. Βέβαια το διαστημικό εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν θα φτάσει στο μοντέλο παραγωγής, αλλά μια τρίτη σειρά καθισμάτων είναι πολύ πιθανό να υπάρχει όταν το μοντέλο παρουσιαστεί, το 2024.

Τα Ioniq θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα 800V E-GMP που βασίζεται στο Ioniq 5, αλλά η μάρκα ήδη αναπτύσσει μια εξέλιξη αυτής της πλατφόρμας. Αυτή η νέα Integrated Modular Architecture (IMA) θα προσφέρει τυποποιημένες διαμορφώσεις πλαισίου, μπαταρίας και ηλεκτροκινητήρα, μειώνοντας το κόστος.

Η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει επίσης ταχύτερη φόρτιση και πιθανότατα θα υποστηρίξει και άλλα μοντέλα Ioniq μέχρι το 2030, όπως ένα μεγαλύτερο μοντέλο, ικανό να ανταγωνιστεί το Tesla Model S, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντίστοιχο του Tucson και ένα ηλεκτρικό Hatchback στο μέγεθος του Golf. Η μάρκα θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει μοντέλα Ioniq στο μέγεθος του i10 και του i20.

Επιπλέον, η Hyundai θέλει να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με το διακριτικό «N» και ήδη ετοιμάζει μια «ατίθαση» έκδοση του Ioniq 5, ενώ αναμένουμε και τα επόμενα μοντέλα Ioniq να αποκτήσουν έκδοση «N».

Από το 2025 όλα τα νέα μοντέλα της Genesis, της θυγατρικής εταιρίας της Hyundai, θα είναι ηλεκτρικά. Ήδη ετοιμάζονται έξι νέα αυτοκίνητα που θα δούμε μέχρι το 2030. Αυτά θα βασίζονται σε υπάρχουσες πλατφόρμες με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα θα  χρησιμοποιούν μια προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική της Hyundai.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!