Το ανοιχτό Polestar Ο2 δείχνει το μέλλον (video)

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο roadster δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι θα προχωρήσει σε παραγωγή, αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.

Το ανοιχτό Polestar Ο2 δείχνει το μέλλον (video)

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο roadster δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι θα προχωρήσει σε παραγωγή, αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.

Η Polestar έχει ήδη παρουσιάσει το concept car Precept που θα αποτελέσει την επόμενη ναυαρχίδα της μάρκας και όταν βγει στην παραγωγή θα ονομάζεται «5». Τώρα η Σουηδική εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζει ένα concept car που ονομάζεται Ο2 και είναι roadster.

Το πρωτότυπο όχημα έχει σχεδιαστεί για να αποδείξει ότι η αρθρωτή αρχιτεκτονική αλουμινίου, που θα αποτελέσει τη βάση του 5, μπορεί να προσαρμοστεί για να υποστηρίζει και ένα πιο δυναμικό μοντέλο. Ο επικεφαλής της Polestar, Thomas Ingenlath, έχει ήδη αναφέρει ότι, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για την παραγωγή του, μακροπρόθεσμα ίσως η γκάμα εμπλουτιστεί με ένα τέτοιο μοντέλο.

Το Polestar O2 είναι ένα αυτοκίνητο 2+2 θέσεων με μήκος 4,7 μέτρα, σχεδόν όσο είναι και η BMW Σειρά 4 Coupe αλλά μεγαλύτερο από την Porsche 911. Σχετικά με τις έντονες γραμμές το πρωτότυπου μοντέλου, ο Ingenlath ανέφερε: «Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα μας είναι ρεαλιστικά. Από άποψη σχεδιασμού και τρόπου κατασκευής το Ο2 είναι σε θέση να παραχθεί. Όμως δεν το έχουμε βάλει στο επιχειρηματικό μας πλάνο. Έχουμε ήδη τρία αυτοκίνητα για το 2022, το 23 και το 24. Είμαστε πολύ απασχολημένοι με την υλοποίηση αυτών των μοντέλων. Το τι θα γίνει μετά το 2025, θα το δούμε στο μέλλον. Το O2 είναι ένα όνειρο μας κα θα ήταν απερισκεψία να μην προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας».

Αυτή η δήλωση επιβεβαιώνει ότι ένα κάμπριο ή σπορ αυτοκίνητο δεν ανήκει στα μοντέλα που θα δούμε άμεσα, τα οποία πιθανότατα είναι δύο SUV, το 3 και το 4, καθώς και το 5 sedan που έχει ήδη επιβεβαιωθεί. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Polestar, Max Missoni, είπε ότι ίσως υπάρξει μια έκδοση του Ο2 με σταθερή οροφή αλλά ο Ingenlath είπε ότι ένα ανοιχτό αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές θα ήταν «πραγματικά ελκυστικό».

Το O2 διαθέτει προσεγμένη καμπίνα επιβατών με καθαρές γραμμές, λίγα χειριστήρια και ένα μεγάλο σύστημα infotainment με κάθετο προσανατολισμό. Το πιο πρωτότυπο χαρακτηριστικό του είναι ένα drone, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί πίσω από τα πίσω καθίσματα και να απογειωθεί ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται.

Μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη του Ο2 και να ακολουθεί το αυτοκίνητο με ταχύτητες έως και 90 χλμ./ώρα, είτε διατηρώντας την εστίαση στο πρόσωπο του οδηγού είτε απομακρυνόμενο για μια πιο πανοραμική εικόνα.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά επόμενης γενιάς που «δεν είναι ακόμη έτοιμα για εκβιομηχάνιση», σύμφωνα με τον Ingenlath και περιλαμβάνουν ανακυκλωμένο πολυεστέρα σε όλα τα μαλακά στοιχεία, πράγμα που μειώνει την πολυπλοκότητα της κατασκευής και διευκολύνει την ανακύκλωση του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!