Το αμιγώς ηλεκτρικό Fisker Ocean έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο

Το οικολογικό SUV παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress στην Ισπανία.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Fisker Ocean έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο

Το οικολογικό SUV παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress στην Ισπανία.

Το Ocean της Fisker, του κατασκευαστή  βιώσιμων ηλεκτρικών οχημάτων, έκανε το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους στο Συνέδριο Mobile World στη Βαρκελώνη. Το πενταθέσιο Ocean Sport έχει αυτονομία 440 χιλιομέτρων και τιμή εκκίνησης 42.000 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ναυαρχίδα Fisker Ocean Extreme διανύει 630 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, είναι τετρακίνητο (με δύο ηλεκτροκινητήρες), έχει τρία προγράμματα οδήγησης και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

«Το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη είναι το ιδανικό μέρος για να δείξουμε το αυτοκίνητο μας, καθώς είναι γεμάτα με στοιχεία προηγμένης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων over-the-air που θα πάμε σε ένα νέο επίπεδο», δήλωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρίας Henrik Fisker. Και πρόσθεσε: «Με το συνδυασμό της απόδοσης, της αξίας και της βιωσιμότητας του Fisker Ocean, πιστεύω ότι έχουμε ένα ηλεκτρικό όχημα με πρωτοπόρα χαρακτηριστικά, όπως το California Mode, μια περιστρεφόμενη οθόνη 17,1 ιντσών. Η Ευρώπη είναι σημαντική για την εταιρεία καθώς ετοιμάζουμε το πιο βιώσιμο όχημα μας που θα αρχίσει να παράγεται τον Νοέμβριο». Ήδη 47 πρωτότυπα Fisker Ocean είναι υπό κατασκευή.

Η Fisker αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική. Το 2021, η start-up με έδρα το Manhattan Beach της California απέκτησε γραφείο στο Μόναχο και αυξάνει το προσωπικό για να εξυπηρετήσει την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρεία κατασκευάζει στο Μόναχο την πρώτη αντιπροσωπεία της στην Ευρώπη και σχεδιάζει επέκταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Fisker Ocean προσφέρεται με εγγύηση έξι ετών ή 100.000 χιλιομέτρων, εγγύηση κινητήρα 10 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων και εγγύηση μπαταρίας 10 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων (όποιο έρθει πρώτο). Η μάρκα θα παρέχει τη δυνατότητα κατ’ οίκον παραλαβής για συντήρηση και το Fisker Mobile Service, στους πελάτες που προτιμούν να έρχεται το συνεργείο στο χώρο τους. Παράλληλα, το 2021 η Fisker δημιούργησε το Fisker Magic Works, με έδρα την Αγγλία και στόχο την ανάπτυξη ειδικών εκδόσεων και μοντέλων υψηλής απόδοσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!