Το νέο DeLorean θα αποκαλυφθεί στο Pebble Beach

Η επιστροφή του μοντέλου θα γίνει με αιχμή του δόρατος την εξηλεκτρισμένη έκδοση του DMC-12 τον ερχόμενο Αύγουστο.

Το νέο DeLorean θα αποκαλυφθεί στο Pebble Beach

Η επιστροφή του μοντέλου θα γίνει με αιχμή του δόρατος την εξηλεκτρισμένη έκδοση του DMC-12 τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η DeLorean σχεδιάζει την επιστροφή της και ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που θα αποκαλυφθεί στο εφετινό Pebble Beach Concours d’Elegance στις 21 Αυγούστου. Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει ένα teaser βίντεο στο Twitter και στο YouTube για την άφιξη του νέου ηλεκτρικού οχήματος που ετοιμάζει μαζί με την Italdesign, τον σχεδιαστικό οίκο που υπέγραψε και το αρχικό DMC-12. Μιλώντας για τη συνεργασία με την Italdesign, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της DeLorean, Troy Beetz, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η εξέλιξη της DeLorean θα αρχίσει με μια ιστορική συνεργασία, με την Italdesign και ένα αυτοκίνητο που θα δείξει το όραμά μας για το μέλλον».

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι ένα νέο μοντέλο ή ένα κιτ εξηλεκτρισμού για το κλασικό DMC-12. Από το teaser διακρίνεται το ίδιο σχήμα παρμπρίζ, το μακρύ καπό και πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά γλάρου. Αυτό το πρωτότυπο φαίνεται επίσης να έχει ίδιο φινίρισμα αμαξώματος με το πρώτο μοντέλο.

Ωστόσο, η DeLorean έχει κάνει κάποιες αλλαγές, κυρίως στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Φαίνεται να υπάρχει μια λίγο διαφορετική μάσκα και ένα νέο σήμα, ενώ τα φώτα φαίνεται να έχουν αντικατασταθεί με πιο στενές μονάδες για να δημιουργηθεί χώρος για τη νέα μάσκα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στο σύστημα κίνησης. Το αρχικό αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε έναν V6 κινητήρα 2,8 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 132 ίππους και 207 Nm ροπής. Και, ενώ το σύστημα μετάδοσης κίνησης για το αναγεννημένο μοντέλο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, είναι βέβαιο ότι είναι ηλεκτρικό, αφού η εταιρεία χρησιμοποίησε το hashtag #ElectricVehicle στην ανακοίνωσή της στο Twitter.

Το αρχικό DeLorean DMC-12 έγινε γνωστό από τη συμμετοχή του στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1980, «Back to the Future». Ωστόσο, ενώ το αυτοκίνητο έγινε θρύλος της μεγάλης οθόνης, η εταιρεία που το κατασκεύασε αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες παραγωγής. Η μάρκα αναβίωσε πρόσφατα χάρη στον Stephen Wynne, ο οποίος αγόρασε την επωνυμία, τα δικαιώματα χρήσης και το απόθεμα ανταλλακτικών το 1995 και ίδρυσε μια νέα εταιρεία με έδρα το Τέξας και στόχο να υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες με ανταλλακτικά και σέρβις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!