Το Polestar Project 0 θα είναι απόλυτα “καθαρό”

Ανακοινώθηκαν οι βασικοί προμηθευτές για το νέο μοντέλου που θα δούμε στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Το Polestar Project 0 θα είναι απόλυτα “καθαρό”

Ανακοινώθηκαν οι βασικοί προμηθευτές για το νέο μοντέλου που θα δούμε στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Η Polestar έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα κλιματικά απόλυτα ουδέτερο αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι το 2030, συνάπτοντας μια σειρά από συμφωνίες με προμηθευτές για την ανάπτυξη του «Project 0».

Η εταιρεία παραγωγής χάλυβα SSAB θα παράγει χάλυβα χωρίς ορυκτά για την κατασκευή του αυτοκινήτου και η νορβηγική εταιρεία Hydro θα αναλάβει τη δημιουργία αλουμινίου μηδενικού άνθρακα. Επίσης έχουν γίνει συμφωνίες τις Autoliv, ZF και ZKW, για την ανάπτυξη κλιματικά ουδέτερων ζωνών ασφαλείας, αερόσακων, ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρικών συστημάτων και άλλων στοιχείων του μοντέλου. Η Polestar απηύθυνε επίσης μια ανοιχτή πρόσκληση σε οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή ενδιαφέρεται  να συνεργαστεί πάνω στο Project 0.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων αντισταθμίζουν τις εκπομπές άνθρακα φυτεύοντας δέντρα ή μέσω άλλων πράσινων πρωτοβουλιών. Όμως πέρυσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath, υποστήριξε ότι η πραγματική ανθρακική ουδετερότητα απαιτεί την αλλαγή στον τρόπο κατασκευής των αυτοκινήτων.

«Πιέζοντας τους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε ένα εντελώς κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητο, είμαστε αναγκασμένοι να φτάσουμε πέρα ​​από αυτό που είναι σήμερα εφικτό. Θα πρέπει να αμφισβητήσουμε τα πάντα και να καινοτομήσουμε» είπε ο Ingenlath. Και συνέχισε, λέγοντας: «Οι καταναλωτές είναι μια τεράστια κινητήρια δύναμη στη στροφή προς μια βιώσιμη οικονομία. Χρειάζεται να τους δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία για να πάρουν τεκμηριωμένες και ηθικές αποφάσεις. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ ξεκάθαρα. Σήμερα, το Polestar 2 αφήνει ανθρακικό αποτύπωμα. Το 2030 θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα αυτοκίνητο που δεν το κάνει».

Η επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας της Polestar, Fredrika Klarén, είπε : «Έχουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε τις τοξικές εκπομπές των κινητήρων εσωτερικής κάυσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά μας έχει τελειώσει. Θέλουμε να εξαλείψουμε όλες τις εκπομπές που προέρχονται από την παραγωγή. Είναι μια ιστορική και συναρπαστική στιγμή για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, μια ευκαιρία να αδράξουμε τη στιγμή, να τολμήσουμε οικοδομήσουμε το όνειρο των κλιματικά ουδέτερων, κυκλικών και όμορφων αυτοκινήτων».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!