Αυτοκίνητο ασφαλείας Aston Martin και φέτος στην F1

Οι Aston Martin Vantage και DBX SUV θα χρησιμοποιούνται και φέτος, στους μισούς αγώνες της σεζόν, ως αυτοκίνητο ασφαλείας και ιατρικό αυτοκίνητο, αντίστοιχα.

Αυτοκίνητο ασφαλείας Aston Martin και φέτος στην F1

Οι Aston Martin Vantage και DBX SUV θα χρησιμοποιούνται και φέτος, στους μισούς αγώνες της σεζόν, ως αυτοκίνητο ασφαλείας και ιατρικό αυτοκίνητο, αντίστοιχα.

Ξεκινώντας από πέρυσι, η Aston Martin κατάφερε να εισχωρήσει στον κόσμο της Formula 1 όχι μόνο με την εργοστασιακή της ομάδα, αλλά και παρέχοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας και το ιατρικό αυτοκίνητο στους μισούς αγώνες της σεζόν, καθώς μοιράζεται τη θέση του επίσημου προμηθευτή σε αυτό τον τομέα με την Mercedes. H Aston Martin επιβεβαίωσε ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος.

Συνεπώς, σε 12 από τα 23 συνολικά Grand Prix της φετινής σεζόν της Formula 1, ο Bernd Maylander θα οδηγεί το σπορ κουπέ της Aston Martin, την Vantage, ξεκινώντας από τον τρίτο αγώνα της σεζόν, το GP Αυστραλίας, το οποίο επιστρέφει στο Πρωτάθλημα έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, το DBX SUV θα χρησιμοποιείται ως ιατρικό αυτοκίνητο.

Όπως συνέβαινε και πέρυσι, αμφότερα τα αυτοκίνητα θα φέρουν εκτεταμένες τροποποιήσεις σε σχέση με τις κανονικές εμπορικές εκδόσεις τους, για να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους τις πίστες. Αμφότερα διαθέτουν μοναδικό χρωματισμό, φωτιστικά σώματα και εξοπλισμό ασύρματης επικοινωνίας με τη διεύθυνση αγώνα, από την οποία οι οδηγοί τους λαμβάνουν εντολές για το πότε πρέπει να επέμβουν.

H Vantage διαθέτει επίσης το σύστημα με τα προειδοποιητικά φώτα που αντιστοιχούν σε σημαίες (κίτρινη, μπλε, κόκκινη κτλ.) το οποίο φέρουν και τα μονοθέσια της F1, ενώ το DBX διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένου ενός απινιδωτή.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας της Aston Martin παρείχε την έμπνευση για την Vantage F1 Edition, ένα αυτοκίνητο παραγωγής με υψηλότερες επιδόσεις. Η ισχύς της F1 Edition αυξήθηκε κατά 25 ίππους σε σύγκριση με την κανονική Vantage, με διαφορετικές ρυθμίσεις στον 4λιτρο V8 κινητήρα με διπλό τούρμπο της Mercedes. Επιπλέον, διαθέτει τροποποιήσεις στο πλαίσιο και την αεροδυναμική διαμόρφωση.

Ωστόσο, δύσκολα θα δούμε μια έκδοση F1 για το DBX, καθώς η Aston Martin μόλις παρουσίασε μια έκδοση αυξημένων επιδόσεων του SUV, το DBX707, του οποίου η ιπποδύναμη έχει εκτιναχθεί από τους 550 στους 706 ίππους. Τo DBX707 διαθέτει επίσης τροποποιήσεις στο πλαίσιο και πιο επιθετικό σχεδιασμό αμαξώματος.

Στους υπόλοιπους 11 αγώνες της μεγαλύτερης σεζόν στην ιστορία της Formula 1, το αυτοκίνητο ασφαλείας και το ιατρικό αυτοκίνητο θα παρέχονται από την Mercedes, η οποία θα αντικαταστήσει και τα δύο μοντέλα (την AMG GT Coupe και την AMG C 63) με καινούργιας γενιάς αυτοκίνητα εντός της χρονιάς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!