Προ των πυλών το νέο ηλεκτρικό MG4 (+video)

Η MG φαίνεται έτοιμη να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό οικογενειακό μοντέλο με την ονομασία MG4.

Προ των πυλών το νέο ηλεκτρικό MG4 (+video)

Η MG φαίνεται έτοιμη να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό οικογενειακό μοντέλο με την ονομασία MG4.

Η MG δημοσίευσε ένα teaser video του ηλεκτρικού μοντέλου της, που θα αποκαλυφθεί στα τέλη του έτους. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναμένεται ότι θα ονομάζεται MG4, σύμφωνα με στοιχεία από τον  ιστότοπο της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα είναι ένα hatchback, μεγαλύτερο από το supermini MG3 της μάρκας, με μήκος 4,3 μέτρα και, λογικά, θα βρεθεί στην αγορά αντιμέτωπο με hatchback στο μέγεθος του τελευταίου Volkswagen Golf και ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα είναι άμεσος ανταγωνιστής για μοντέλα όπως το Volkswagen ID.3, το Citroen e-C4 και το επόμενο Peugeot e-308.

Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά οι διαστάσεις του συμπίπτουν με του νέου ZS, επομένως είναι πιθανό το MG4 να χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα, τη μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα του οικονομικού ηλεκτρικού SUV της μάρκας. Η MG μόλις ανανέωσε το ZS με ένα σημαντικό λίφτινγκ και του έδωσε μια νέα μπαταρία 73 kWh που προσφέρει αυτονομία 440 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Στο video φαίνονται οι πλαϊνές ποδιές με χοντρή μαύρη πλαστική επένδυση, που υποδηλώνουν ότι το MG4 θα μπορούσε να είναι ένα ψηλό μοντέλο, παρόμοιο με το ID.3 και όχι ένα χαμηλότερο, πιο συμβατικό αυτοκίνητο όπως το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-308. Στο πίσω μέρος αποκαλύπτεται μια εντελώς νέα σχεδιαστική γλώσσα, με μια νέα μπάρα φωτισμού LED σε όλο το πλάτος, που θυμίζει το Kia EV6.

Σύμφωνα με την MG, το νέο αυτοκίνητο έχει «αναπτυχθεί με γνώμονα τον βρετανό καταναλωτή», αλλά είναι βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλύπτονται όσο πλησιάζει η αποκάλυψη του αυτοκινήτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το 4ο τρίμηνο του 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!