Mε κίνηση στον πίσω άξονα το Mazda CX-60

Το Mazda CX-60 θα βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα της εταιρείας με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Mε κίνηση στον πίσω άξονα το Mazda CX-60

Το Mazda CX-60 θα βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα της εταιρείας με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το καινούργιο crossover της Mazda, που θα παρουσιαστεί στις 8 Μαρτίου θα διαφοροποιείται από την πλειονότητα των SUV, διαθέτοντας κίνηση στους πίσω τροχούς. Το CX-60 διαθέτει το πρώτο Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης της Mazda, που συνδυάζει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνολική παραγόμενη αναμένεται να ξεπερνά τους 300 ίππους.

Σε ένα καινούργιο teaser βίντεο, η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει μερικές λεπτομέρειες του εσωτερικού του CX-60. Εμπνευσμένοι από την ιαπωνική φιλοσοφία, οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει ένα κομψό, υψηλής ποιότητας εσωτερικό.

Το CX-60 εισάγει για πρώτη φορά τις ιδέες του Kaichô, της αρμονίας που προέρχεται από την ανάμειξη διαφορετικών υλικών και υφών, όπως ξύλο σφενδάμου, δέρμα Νάπα, ιαπωνικά υφάσματα και λεπτομέρειες από χρώμιο, αλλά και του Musubu, τον μοναδικό ιαπωνικό τρόπο δεσίματος υφασμάτων, που αποτέλεσε και την έμπνευση για τη ραφή του πίνακα οργάνων.

Εντός των επόμενων δύο ετών, αναμένεται να καταφθάσει στην ευρωπαϊκή αγορά και το μεγαλύτερο CX-80, το οποίο θα διαθέτει καθίσματα τριών σειρών. Πέραν της Plug-in υβριδικής έκδοσης, θα διατίθενται -σε επιλεγμένες αγορές- και επιλογές με 6κύλινδρους εν σειρά κινητήρες και ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V, ενώ σύντομα θα έρθει και μια επιλογή 48V με πετρελαιοκινητήρα.

Mazda CX-60

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!