Στην Ευρώπη το νέο εξηλεκτρισμένο Jeep Grand Cherokee 4xe

Η ναυαρχίδα της Jeep έρχεται στην Ευρώπη μόνο σε plug-in υβριδική έκδοση, καθώς η μάρκα συνεχίζει την πορεία εξηλεκτρισμού της.

Στην Ευρώπη το νέο εξηλεκτρισμένο Jeep Grand Cherokee 4xe

Η ναυαρχίδα της Jeep έρχεται στην Ευρώπη μόνο σε plug-in υβριδική έκδοση, καθώς η μάρκα συνεχίζει την πορεία εξηλεκτρισμού της.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήριά της, η Jeep θα εισάγει στην Ευρώπη μόνο την plug-in υβριδική 4xe έκδοση του Grand Cherokee, υπογραμμίζοντας την πορεία της προς ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον και στη Γηραιά Ήπειρο, αφού η αμερικανική μάρκα στην πατρίδα της θα καταργήσει τους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Christian Meunier. Ωστόσο, το επταθέσιο Grand Cherokee με τρείς σειρές καθισμάτων δεν θα έρθει στην Ευρώπη.

Ο Meunier είπε στο Auto Express ότι «Στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση την Ιταλία, θα έχουμε 100% εξηλεκτρισμένη γκάμα, με MHEV ή 4xe. Θα καταργήσουμε τους κινητήρες αποκλειστικά εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Είναι μια αρκετά τολμηρή δήλωση και μια επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού μας στο δρόμο προς τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Και μέχρι το 2025 θα έχουμε ένα BEV Jeep μηδενικών εκπομπών σε κάθε κατηγορία των SUV. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Jeep, πιστεύουμε».

Το Grand Cherokee πέμπτης γενιάς βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα και έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, ενώ η μπαταρία 17,3 kWh τροφοδοτεί δύο ηλεκρτοκινητήρες (ένα κινητήρα /γεννήτρια και έναν που μεταδίδει την κίνηση στο κιβώτιο ταχυτήτων), βοηθώντας το υβριδικό Grand Cherokee να διατηρήσει τις γνωστές εκτός δρόμου ικανότητες του.

Η συνδυαστική απόδοση του κινητήρα βενζίνης και του ηλεκτρικού είναι 380 ίπποι και 637 Nm ροπής, ενώ σύμφωνα με την κατασκευάστρια η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του είναι 50 χιλιόμετρα. Το 4xe έχει τρία προγράμματα οδήγησης: Hybrid, Electric και eSave, ενώ λόγω της μπαταρίας στο κάτω μέρος, έχει εφοδιαστεί με χαλίβδινες ποδιές προστασίας πάχους 3,5 mm.

Όλα τα Grand Cherokee έχουν προγράμματα οδήγησης για διαφορετικές επιφάνειες και λειτουργία υποβοήθησης για ανηφόρες και κατηφόρες. Η στάνταρ αερανάρτηση Quadra-lift επιτρέπει έως και 277 mm απόσταση από το έδαφος, ενώ το Grand Cherokee 4xe μπορεί να διασχίσει νερό με βάθος έως και 610 mm στην υψηλότερη ρύθμιση της ανάρτησης, 100 mm περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Το Grand Cherokee έχει χώρο αποσκευών 567 λίτρα, 72 περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο. Η επανασχεδιασμένη καμπίνα έχει ξύλινες και δερμάτινες επενδύσεις με μεταλλικά φινιρίσματα και ατμοσφαιρικό φωτισμός LED.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώνεται με μια κεντρική οθόνη με ασύρματη συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay, ενημερώσεις χαρτών over-the-air και 4G hotspot για έως και οκτώ συσκευές. Υπάρχει επίσης μια διαδραστική οθόνη για τους επιβάτες και ένας ψηφιακός μεσαίος καθρέφτης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!