Έρχεται η νέα, ελαφριά και πιο σπορ Porsche Macan T

Η Porsche δημιούργησε για τη Macan μια έκδοση «T», με χαμηλό βάρος, ειδική ρύθμιση πλαισίου και κάποιες νέες σχεδιαστικές πινελιές.

Έρχεται η νέα, ελαφριά και πιο σπορ Porsche Macan T

Η Porsche δημιούργησε για τη Macan μια έκδοση «T», με χαμηλό βάρος, ειδική ρύθμιση πλαισίου και κάποιες νέες σχεδιαστικές πινελιές.

Η Porsche παρουσίασε μια νέα παραλλαγή της Macan που ονομάζεται Macan T και είναι μια ελαφριά, οδηγοκεντρική έκδοση του μικρού SUV της μάρκας, που αντικαθιστά τον εξακύλινδρο κινητήρα με έναν ελαφρύτερο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο 2,0 λίτρων, 265 ίππων. Παράλληλα, η Macan T έχει νέες ρυθμίσεις ανάρτησης που προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια και ευελιξία από οποιοδήποτε προηγούμενο SUV της Porsche.

Ως μέρος του πακέτου «Τ» το μοντέλο έρχεται με πολλές εξωτερικές αισθητικές λεπτομέρειες, όπως οι γκρι μεταλλικές πινελιές στον εμπρός προφυλακτήρα, στους καθρέφτες στις πόρτες, στα μαρσπιέ και στο σπόιλερ. Οι απολήξεις της εξάτμισης και τα πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων είναι βαμμένα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ενώ το στιλ συνεχίζεται τις σκούρες ζάντες τιτανίου 20 ιντσών, δανεισμένες από τη Macan S.

Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα έχουν ανάγλυφο το έμβλημα της Porsche στα προσκέφαλα. Ένα σπορ χρονόμετρο βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό, ενώ το σύστημα infotainment παραμένει ίδιο, με μια οθόνη αφής 10,9 ιντσών με το λογισμικό PCM της Porsche, που περιλαμβάνει στάνταρ τη δορυφορική πλοήγηση.

Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων, ο οποίος είναι κατά 58,8 κιλά ελαφρύτερος σε σχέση με τον V6 των 2,9 λίτρων της Macan S, αποδίδει 265 ίππους, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κάνει 0-100 σε 6,2 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 232 χλμ./ώρα. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αφαιρώντας βάρος, η Macan T θα πρέπει να στρίβει πιο ομαλά από τα μοντέλα με κινητήρα V6, ειδικά σε συνδυασμό με τις αναθεωρημένες ρυθμίσεις στο σασί της.

Η Macan T είναι εξοπλισμένη στάνταρ με προσαρμόσιμα αμορτισέρ PASM και ελατήρια ενώ προαιρετικά μπορεί να έχει αερανάρτηση. Είναι χαμηλότερη κατά 15 χιλιοστά, ενώ με την αερανάρτηση κατεβαίνει άλλα 10 χιλιοστά. Μια πιο άκαμπτη αντιστρεπτική δοκός εμπρός παρέχει καλύτερη απόκριση στις στροφές. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων PDK επτά σχέσεων.

Με τιμή περίπου 65.000 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Macan T βρίσκεται ανάμεσα στην στάνταρ Macan και στην «S» και είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία με τις πρώτες παραδώσεις να αρχίζουν την ερχόμενη άνοιξη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!