Εικονική περιήγηση στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες

Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες, που έχει εξελιχθεί σε αξιοθέατο για τους επισκέπτες της πόλης, είναι πλέον ανοικτό στο κοινό και για εικονικές περιηγήσεις. Η ψηφιακή ξενάγηση αφηγείται την ιστορία του μετασχηματισμού του εργοστασίου και την εξειδίκευσή του στην ηλεκτροκίνηση.

Εικονική περιήγηση στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες

Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες, που έχει εξελιχθεί σε αξιοθέατο για τους επισκέπτες της πόλης, είναι πλέον ανοικτό στο κοινό και για εικονικές περιηγήσεις. Η ψηφιακή ξενάγηση αφηγείται την ιστορία του μετασχηματισμού του εργοστασίου και την εξειδίκευσή του στην ηλεκτροκίνηση.

Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες έχει ιστορία από το 1949, αποτελώντας ισχυρή παραγωγική μονάδα για τη μάρκα από το Ίνγκολσταντ. Ωστόσο, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας το 2018, όταν από τη γραμμή παραγωγής βγήκε ένα Audi A1. Ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που κατασκευάστηκε εκεί, πριν το εργοστάσιο εστιάσει αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το εργοστάσιο έκλεισε τις πύλες του, προκειμένου να μετασχηματιστεί σε μία πρότυπη μονάδα κατασκευής αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων της Audi. Εκτός των εργασιών υποδομής, η Audi προετοίμασε τους υπαλλήλους της με εκατοντάδες χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης για την κατασκευή προηγμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τον Νοέμβριο του 2021 η Audi γιόρτασε την παραγωγή οκτώ εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στις Βρυξέλλες, με ένα Audi e-tron να είναι το επετειακό αυτοκίνητο. Τον περασμένο μήνα, η Audi Βρυξελλών τιμήθηκε με το «Βελγικό Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας 2021». Από το 2011, το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες αποτελούσε μεγάλο πόλο έλξης τόσο για τους Βέλγους όσο και τους τουρίστες της πόλης, καθώς ήταν ανοικτό σε επισκέψεις. Με την επανέναρξη λειτουργίας του, το ενδιαφέρον του κόσμου πολλαπλασιάστηκε.

Ανταποκρινόμενη στο ενδιαφέρον του κόσμου, η Audi έκανε δυνατή την εικονική επίσκεψη στο εργοστάσιο. Πλέον, κάθε ενδιαφερόμενος, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται ένα προηγμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η online επίσκεψη στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες είναι προσβάσιμη στo AudiStream και τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.audibrussels.be/

Η ξενάγηση μεταφέρει τους θεατές στον κόσμο της παραγωγής του e-tron, από τις πρέσες και το βαφείο, μέχρι την τελική συναρμολόγηση. Για παράδειγμα, στην κατασκευή αμαξωμάτων, παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο άνθρωποι και ρομπότ συνεργάζονται αρμονικά, επιτυγχάνοντας τις τέλειες συγκολλήσεις. Στην τελική συναρμολόγηση, οι επισκέπτες μπορούν να δουν, μέσω streaming, πως συναρμολογούνται πάνω από 1.000 εξαρτήματα σε έναν ταινιόδρομο μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου.

Λίγο πριν το τέλος της περιήγησης, πραγματοποιείται μία γρήγορη ματιά στο τμήμα κατασκευής μπαταριών υψηλής τάσης, με έλεγχο σε στεγανώσεις, ηλεκτρικές λειτουργίες και, φυσικά, την ισχύ κάθε μπαταρίας. Στη συνέχεια, ακολουθεί παρουσίαση της διαδικασίας σύνδεσης του ηλεκτρικού κινητήριου συστήματος με την μπαταρία. Η ξενάγηση κλείνει με την τελική δοκιμή ποιότητας, όπου ελέγχονται ξανά όλες οι λειτουργίες και επιβεβαιώνεται η άρτια κατασκευή κάθε αυτοκινήτου.

Η Audi έχει ήδη τιμηθεί επανειλημμένα για το ενεργειακό αποτύπωμα του προηγμένου εργοστασίου στις Βρυξέλλες. Το σύστημα συλλογής ηλιακής ενέργειας του εργοστασίου καλύπτει πάνω από 107.000 τετραγωνικά μέτρα, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα αντίστοιχα συστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών. Κάθε χρόνο, εξοικονομεί για την Audi Βρυξελλών περίπου 1.900 τόνους CO2 και παράγει πάνω από 9.000 MWh ηλεκτρικής ενέργειας, αρκετή για να ηλεκτροδοτηθούν περίπου 2.500 νοικοκυριά για ένανχρόνο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!