H DeLorean επιστρέφει το 2022 με νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ένα καινούριο teaser βίντεο δείχνει ότι το μοντέλο θα είναι μάλλον μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του εμβληματικού DMC-12.

H DeLorean επιστρέφει το 2022 με νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ένα καινούριο teaser βίντεο δείχνει ότι το μοντέλο θα είναι μάλλον μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του εμβληματικού DMC-12.

Η DeLorean σχεδιάζει μια μεγάλη επιστροφή φέτος. Η μάρκα με εξειδίκευση στα σπορ αυτοκίνητα  βρίσκεται αθόρυβα στο παρασκήνιο εδώ και αρκετό καιρό, κατασκευάζοντας ανταλλακτικά για να τροφοδοτεί τα αυτοκίνητα της, αλλά τώρα ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο αυτοκίνητο.

Μάλιστα  κυκλοφόρησε ένα teaser βίντεο στο Twitter και στο YouTube, επιβεβαιώνοντας ότι θα κυκλοφορήσει ένα καινούριο ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στη χρονιά. Ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν θα είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο ή ένα κιτ μετατροπής για να εξηλεκτρίσει το DMC-12.

Το μοντέλο στο teaser μοιάζει με το DMC-12. Παρά τον ελάχιστο φωτισμό , μπορούμε να διακρίνουμε ότι έχει το ίδιο σχήμα παρμπρίζ, μακρύ καπό και πόρτες σαν φτερά γλάρου, όπως το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας.

Ωστόσο έχει και διαφορές στο εμπρός μέρος. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ελαφρώς διαφορετική μάσκα και ένα νέο σήμα σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Οι προβολείς φαίνεται να έχουν αντικατασταθεί με πιο στενές μονάδες για να δημιουργηθεί χώρος για τη νέα μάσκα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως αφορά το σύστημα κίνησης. Το αρχικό αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε έναν κινητήρα V6 2,8 λίτρων, ο οποίος είχε ισχύ 132 ίππων και 207 Nm ροπής. Και, ενώ το σύστημα του αναγεννημένου μοντέλου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, είναι βέβαιο ότι θα είναι ηλεκτρικό, αφού η εταιρεία χρησιμοποίησε το hashtag #ElectricVehicle στην ανακοίνωσή της στο Twitter.

Το αρχικό DeLorean DMC-12 έγινε διάσημο από τη συμμετοχή του στη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1980, «Back to the Future». Ωστόσο, ενώ το αυτοκίνητο έγινε κινηματογραφικός θρύλος, η εταιρεία που το κατασκεύασε ξεθώριασε με τα χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων και δυσκολιών παραγωγής.

Η DeLorean στάθηκε ξανά στα πόδια της χάρη στον Stephen Wynne, ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα, την επωνυμία και το απόθεμα ανταλλακτικών το 1995 και ίδρυσε μια εταιρεία με έδρα το Τέξας και στόχο να υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες με ανταλλακτικά και σέρβις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!