Porsche 911 Turbo 450 ίππων – Ένα… κόσμημα από τη Singer

Η εταιρία κατάφερε να πετύχει αυτή την απόδοση διατηρώντας την αρχική αερόψυκτη διάταξη του κινητήρα της 911.

Porsche 911 Turbo 450 ίππων – Ένα… κόσμημα από τη Singer

Η εταιρία κατάφερε να πετύχει αυτή την απόδοση διατηρώντας την αρχική αερόψυκτη διάταξη του κινητήρα της 911.

Η Singer, με έδρα την California και εξειδίκευση στις Porsche 911, αποκάλυψε μια νέα «restomod» έκδοση της Porsche Type 964 Turbo, η οποία είναι η κωδική ονομασία της μάρκας για τα μοντέλα 911 Turbo που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1989 και 1993. Η έκδοση Singer της Porsche 911 Turbo δημιουργήθηκε μετά από μεγάλη έρευνα και με πολλές πατέντες και είναι η πρώτη φορά που η Singer κατασκευάζει μια 911 με υπερσυμπιεστή για χρήση σε δρόμο.

Όπως και η original εκδοχή του αυτοκινήτου, έτσι και η έκδοση Singer εφοδιάζεται με έναν αερόψυκτο flat-six κινητήρα βενζίνης, αλλά έχει αυξημένο κυβισμό από 3,6 λίτρα σε 3,8 λίτρα. Ο κινητήρας έχει δύο υπερσυμπιεστές και ένα νέο σύστημα ψύξης, ώστε να μπορεί να αποδίδει αξιόπιστα την ισχύ των 450 ίππων.

Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, η 964 911 Turbo των 3,6 λίτρων αποδίδει εργοστασιακά 360 ίππους, με τη Singer να βγάζει όλους αυτούς τους επιπλέον ίππους, διατηρώντας τον παραδοσιακό σχεδιασμό του αερόψυκτου κινητήρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κινητήρας των 450 ίππων είναι η μικρότερη επιλογή και αν ένας αγοραστής θέλει ακόμη περισσότερη δύναμη, η Singer θα το κάνει.

Η γαλάζια Singer 911 Turbo, η πρώτη παραγγελία για πελάτη, στέλνει την ισχύ του κινητήρα στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέου χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Το πλαίσιο έχει εκσυγχρονιστεί με την προσθήκη κεραμικών φρένων και ενός νέου συστήματος ανάρτησης, ρυθμισμένο για μεγάλα ταξίδια όπως ζήτησε ο αγοραστής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Και ενώ το αμάξωμα φαίνεται σαν να ανήκει σε μια αυθεντική 964 με λίγες τροποποιήσεις, στην πραγματικότητα είναι ολοκαίνουριο, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία.

Το δέρμα σε κρεμ χρώμα κυριαρχεί στην πολυτελή καμπίνα των επιβατών, συνδυασμένο με ξύλινη επένδυση στο ταμπλό και τα πέντε όργανα πίσω από το τιμόνι, σήμα κατατεθέν της Singer. Υπάρχουν επίσης μερικές σύγχρονες προσθήκες, όπως μια βάση για smartphone στην κεντρική κονσόλα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα και ένα νέο σύστημα κλιματισμού.

Όλα αυτά μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις επιθυμίες των αγοραστών. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ένα σπορ σύστημα εξάτμισης, με πιο δυνατό ήχο, η  πιο σκληρή ανάρτηση, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, το ABS και το cruise control. Η Singer θα προσφέρει ακόμα και τετρακίνηση, παρά το γεγονός ότι η 911 Type 964 δεν είχε ποτέ αυτή την επιλογή από το εργοστάσιο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!