Στην… πράσινη εποχή και τα αυτοκινητάκια Matchbox

Η αρχή γίνεται με το Tesla Roadster που κατασκευάστηκε από ανακυκλώσιμα υλικά

Στην… πράσινη εποχή και τα αυτοκινητάκια Matchbox

Η αρχή γίνεται με το Tesla Roadster που κατασκευάστηκε από ανακυκλώσιμα υλικά

Την ώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ως ορίζοντα τον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων σε όλο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος (από την παραγωγή του έως την ανακύκλωση), τα παιδικά αυτοκινητάκια δεν μπορούν να μείνουν πίσω.

Η Matchbox αποκάλυψε το – κατασκευασμένο με τη μέθοδο χύτευσης – Tesla Roadster που έχει δημιουργηθεί από 99% ανακυκλωμένα υλικά και έγινε με κλιματικά ουδέτερη διαδικασία παραγωγής.

Το παιχνίδι Tesla είναι κατασκευασμένο από 62,1% ανακυκλωμένο ψευδάργυρο και από 36,9% ανακυκλωμένο πλαστικό. Το υπόλοιπο 1% είναι μη ανακυκλωμένο ανοξείδωτο χάλυβα. Θα πωλείται από το 2022 και θα διατίθεται σε οικολογική συσκευασία από χαρτί και ίνες ξύλου.

Το ηλεκτρικό που θέλει να κοντράρει το Tesla Model 3

Τα πρώτα ηλεκτρικά και υβριδικά Matchbox

Η δημιουργία του οικολογικού Tesla Roadster αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Matchbox να πουλά παιχνίδια φιλικά προς το περιβάλλον. Η αρχή θα γίνει από ένα πακέτο χυτών ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων εντός της άνοιξης. Περιλαμβάνονται τα Nissan Leaf, Toyota Prius και τα BMW i3/i8 και στη συσκευασία έχει χρησιμοποιηθεί οικολογικό χαρτί.

Η στροφή της Matchbox προς την ηλεκτροκίνηση θα γίνει το φθινόπωρο, με την παρουσίαση δύο σετ παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα πρατήριο και ένα γκαράζ, με θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος είναι να δημιουργηθεί περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά.

Μόνο οικολογικά υλικά από την Mattel από το 2030

Η μητρική εταιρεία της Matchbox, η Mattel, σχεδιάζει έως το 2030 να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικά πλαστικά στην κατασκευή όλων των προϊόντων και των συσκευασιών της.

Η Matchbox προωθεί επίσης την ανακύκλωση και την οικολογική ανάκτηση απορριμμάτων. Έτσι όλα τα ηλεκτρονικά στα προϊόντα της έχουν ενσωματωθεί σε μια ενιαία, αφαιρούμενη μονάδα για να διευκολύνεται η σχετική διαδικασία. Τα προϊόντα φέρουν επίσης οδηγίες για τη σωστή απόρριψη των υλικών συσκευασίας.

Επιπλέον, αναζητεί τρόπους για να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το αποτύπωμά της στο περιβάλλον. Την κατανάλωση ενέργεια, τις εκπομπές ρύπων και τα απορρίμματά της, στη λειτουργία και στη διαδικασία παραγωγή. Και αυτό χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των προϊόντων της.

Ο Roberto Stanichi, επικεφαλής του τμήματος οχημάτων της Mattel, δήλωσε ότι η κίνηση «θα ενδυναμώσει την επόμενη γενιά φίλων της Matchbox προκειμένου να μας βοηθήσουν να στραφούμε προς ένα βιώσιμο μέλλον».

Πηγή:

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!