Ψηλά στην εκτίμηση του κοινού παραμένει το Abarth 595

Οι αναγνώστες γερμανικού περιοδικού ανέδειξαν για 7η συνεχόμενη χρονιά ως καλύτερο αυτοκίνητο πόλης τη σειρά Abarth 595/695.

Ψηλά στην εκτίμηση του κοινού παραμένει το Abarth 595

Οι αναγνώστες γερμανικού περιοδικού ανέδειξαν για 7η συνεχόμενη χρονιά ως καλύτερο αυτοκίνητο πόλης τη σειρά Abarth 595/695.

Tα σπορ αυτοκίνητα της Abarth εξακολουθούν να κερδίζουν τις καρδιές του κοινού. Σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της Γερμανίας, περισσότεροι από 100.000 αναγνώστες ψήφισαν τα αγαπημένα τους μοντέλα και η σειρά της Abarth 595/695 κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση με ποσοστό ψήφων 26,1%.

Η Γερμανία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης και η επιτυχία των μοντέλων της Abarth δείχνει την αγάπη του κοινού για τα οχήματά της, με το στιλ και την απόδοσή τους να αιχμαλωτίζουν τη φαντασία.

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις, F595 και 695 Esseesse ενσαρκώνουν τη φιλοσοφία του ιδρυτή της εταιρείας, Carlo Abarth. Η F595 τονίζει τη σύνδεση της Abarth με τον κόσμο των αγώνων και συγκεκριμένα της Formula 4. Η Abarth προμηθεύει τον κινητήρα 1,4 T-Jet στα μονοθέσια του Ιταλικού και Γερμανικού Πρωταθλήματος Formula 4.

Αντίστοιχα, για τη συλλεκτική έκδοση, που εμπνέεται από το θρυλικό 695 Εssesse του 1964, έχουν ολοκληρωθεί οι παραγγελίες και για τις μόλις 1.390 μονάδες που ήταν διαθέσιμες συνολικά. Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις που μπορεί να απολαύσει κανείς σε μοντέλο της Abarth, χάρη στον κινητήρα T-Jet με τους 180 ίππους.

Καπό από αλουμίνιο, αγωνιστικών προδιαγραφών φρένα, αλλά και η ρυθμιζόμενη αεροτομή με την ονομασία «Spoiler ad Assetto Variabile», προσθέτουν στη θελκτικότητα της 695 Εssesse.

Η διαθέσιμη γκάμα της σειράς Abarth 595 προσφέρει εκδόσεις με τούρμπο κινητήρες βενζίνης και απόδοση από 145 έως 180 ίππους, με πλούσιο εξοπλισμό και πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η φετινή ψηφοφορία «Best Cars 2022» του Auto Motor und Sport, αποτέλεσε την 46η χρονιά που πραγματοποιείται ο θεσμός.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!