Τα Audi A1 και Q2 δεν θα έχουν διάδοχο

Με την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους θα σταματήσει και η παραγωγή των μικρών Audi A1 και Q2.

Τα Audi A1 και Q2 δεν θα έχουν διάδοχο

Με την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους θα σταματήσει και η παραγωγή των μικρών Audi A1 και Q2.

Με στόχο να εστιάσει σε μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλα, ρίχνοντας εκεί το βάρος εξέλιξης, η Audi προχωρά σε μια μεγάλη απόφαση αναδιάρθρωσης της γκάμας της, από όπου θα εξοβελιστούν τα μικρότερα A1 και Q2 μετά το τέλος του κύκλου ζωής τους.

Αυτό έγινε γνωστό από μία συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Markus Duesmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi. Όπως δήλωσε η γερμανική εταιρεία δεν σκοπεύει να παρουσιάσει τους αντικαταστάτες των A1 και Q2, αφού έχει ως στόχο να εστιάσει σε μεγαλύτερα μοντέλα, με πιο premium χαρακτήρα.

Έτσι, τη βάση της νέας γκάμας μοντέλων της Audi θα αποτελούν τα A3 και Q3. Πιο συγκεκριμένα ο Markus Duesmann δήλωσε: «Έχουμε πάρει την απόφαση να σταματήσουμε την παραγωγή των A1 και Q2 και να μην παρουσιάσουμε τους διαδόχους τους. Στόχος είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον premium χαρακτήρα της Audi. Θα περιορίσουμε τα μοντέλα στο κάτω άκρο και θα επεκταθούμε στο άνω».

Με την απόφαση αυτή δεν είναι διαθέσιμα τα χρήματα που προορίζονταν για αυτά τα μοντέλα, στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων, μεγαλύτερου μεγέθους, τα οποία αποφέρουν στην εταιρεία και μεγαλύτερο κέρδος, όπως το επερχόμενο Q6 e-tron.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!