Αιολικό πάρκο στη Σουηδία εγκαινιάζει η Volkswagen

Σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία WPD, η Volkswagen θα επενδύσει στην κατασκευή ενός αιολικού πάρκου στη βόρεια Σουηδία.

Αιολικό πάρκο στη Σουηδία εγκαινιάζει η Volkswagen

Σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία WPD, η Volkswagen θα επενδύσει στην κατασκευή ενός αιολικού πάρκου στη βόρεια Σουηδία.

Η Volkswagen, με τη στρατηγική «Way to Zero», στοχεύει στην επίτευξη πλήρως ουδέτερου εταιρικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος έως το 2050, όσον αφορά τις εκπομπές άνθρακα.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής, η οποία εκτείνεται πέραν των ορίων της ηλεκτροκίνησης, η γερμανική μάρκα αποτελεί τον πρώτο κατασκευαστή της αυτοκινητοβιομηχανίας που υποστηρίζει ενεργά την επέκταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε βιομηχανική κλίμακα. Με επενδύσεις περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2025, η Volkswagen στοχεύει να πρωτοστατήσει στην επέκταση των αιολικών και ηλιακών σταθμών στην Ευρώπη.

Ενδιάμεσος στόχος της Volkswagen είναι η μείωση κατά 40% των εκπομπών CO2 ανά όχημα στην Ευρώπη έως το 2030, με μέτρο σύγκρισης το 2018. Κατά μέσο όρο, αυτό θα αντιστοιχεί σε 17 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά αυτοκίνητο στην ατμόσφαιρα.

Αυτό που θέλει να πετύχει η γερμανική μάρκα είναι η χρήση «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός οχήματος. Το παραγόμενο μερίδιο της Volkswagen στο αιολικό πάρκο της βόρειας Σουηδίας θα είναι περίπου 100 GWh ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία μπορεί να καλύψει ενεργειακά 27.000 νοικοκυριά για ένα έτος.

Το αιολικό πάρκο στη Σουηδία έρχεται να προστεθεί στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις της Volkswagen στη βόρεια Γερμανία, των οποίων η κατασκευή ανακοινώθηκε πρόσφατα. Θα ακολουθήσουν 20 περαιτέρω έργα πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε χώρες όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Φινλανδία έως το 2025.

Η συνολική παραγωγής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, αναμένεται να φτάσει τα επτά δισεκατομμύρια kWh σε ετήσια βάση, ενέργεια που θα μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις 600.000 νοικοκυριών.

Η Volkswagen είναι ηγείται στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη Σουηδία, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 20%. Το ID.4 είναι το ηλεκτρικό best-seller στη σκανδιναβική χώρα, η οποία αποτελεί ένα καλό παράδειγμα της επιτυχίας της ηλεκτρικής «επίθεσης» της Volkswagen και της ID. οικογένειας μοντέλων στην Ευρώπη, με τη μάρκα να επιτυγχάνει πωλήσεις 369.000 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων στη γηραιά ήπειρο το 2021.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!