Το αγαλματίδιο της Rolls-Royce γίνεται πιο αεροδυναμικό

Το «Spirit of Ecstasy» επανασχεδιάστηκε για χάρη της πιο αεροδυναμικής Rolls-Royce όλων των εποχών.

Το αγαλματίδιο της Rolls-Royce γίνεται πιο αεροδυναμικό

Το «Spirit of Ecstasy» επανασχεδιάστηκε για χάρη της πιο αεροδυναμικής Rolls-Royce όλων των εποχών.

«Το Spirit of Ecstasy» είναι η διάσημη φιγούρα που κοσμεί το εμπρός άκρο όλων των Rolls-Royce τα τελευταία 111 χρόνια. Για τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική Spectre, η σιλουέτα της γίνεται πιο συμπαγής και ετοιμάζεται να σκίσει τον αέρα με πρωτοφανή ταχύτητα.

Η φιγούρα που γέρνει προς τα εμπρός, εκφράζοντας την επιδίωξή της μάρκας για πρόοδο, με  το φόρεμά της να κυλά με χάρη στον άνεμο, καταχωρήθηκε για πρώτη φορά ως πνευματική ιδιοκτησία της Rolls-Royce στις 6 Φεβρουαρίου 1911. Πλέον αναδιαμορφώνεται, γίνεται πιο χαμηλή, με πιο δυναμική στάση που την φέρνει πολύ πιο κοντά στα σχέδια που έκανε ο αρχικός της δημιουργός, ο εικονογράφος και γλύπτης Charles Sykes, τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα. Το νέο Spirit of Ecstasy έχει ύψος 82,73 mm, σε σύγκριση με το 100,01 mm του προκατόχου του και το ύφασμα, που λανθασμένα χαρακτηρίζεται ως «φτερά», έχει αναδιαμορφωθεί διακριτικά για να γίνει πιο αεροδυναμικό και ρεαλιστικό.

Η πιο ορατή αλλαγή είναι η στάση της φιγούρας. Ως τώρα στεκόταν με τα πόδια ίσια, ενωμένα και τη μέση λυγισμένη. Τώρα έχει το ένα πόδι μπροστά, το σώμα χαμηλά και τα μάτια της στραμμένα εμπρός. Αυτές οι αλλαγές έχουν βελτιώσει την αεροδυναμική της Spectre, με τα πρώτα πρωτότυπα μοντέλα να έχουν συντελεστή οπισθέλκουσας (cd) μόλις 0,26, καθιστώντας το μοντέλο την πιο αεροδυναμική Rolls-Royce που δημιουργήθηκε, ενώ αναμένεται να βελτιωθεί κι άλλο μετά τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης.

Το νέο της σχήμα έχει σμιλευτεί ψηφιακά από έναν μοντελιστή που εργάζεται στο Home of Rolls-Royce, ο οποίος έχει πάθος με τη ζωγραφική και τη γλυπτική. Η εμπειρία του σε αυτόν τον τομέα ήταν ανεκτίμητη για την ανάπτυξη των κομψών ρεαλιστικών χαρακτηριστικών του προσώπου της φιγούρας. Στιλίστες έδωσαν συμβουλές για τα μαλλιά, τα ρούχα, τη στάση του σώματος και την έκφρασή της, προσθέτοντας μια αυθεντικά σύγχρονη αύρα.

Όλες οι φιγούρες κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μία από τις παλαιότερες γνωστές τεχνικές χύτευσης με κερί που ονομάζεται cire-perdue και το φινίρισμα τους γίνεται στο χέρι. Μέχρι το 1939, οι μασκότ κατασκευάζονταν και γυαλίζονταν από τον ίδιο τον Charles Sykes.

Αλλαγές στο Spirit of Ecstasy έχουν γίνει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Έχει κατασκευαστεί  σε διάφορα μεγέθη και υλικά ενώ για ένα μικρό διάστημα ήταν σε γονατιστή θέση. Η νέα μορφή που δημιουργήθηκε για τη Spectre θα υπάρχει στα Phantom, Ghost, Wraith, Dawn και Cullinan καθώς και στις Black Badge εκδόσεις.

Ταυτόχρονα, το Muse, το Art Programme της Rolls-Royce, ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για το Spirit of Ecstasy Challenge, μια πρωτοβουλία που προσκαλεί νέους να σκεφτούν την εικόνα του Spirit of Ecstasy σε ένα πλαίσιο πέρα ​​από τη θέση του πάνω στα αυτοκίνητα της Rolls-Royce.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!