Οι υβριδικές Bentley Flying Spur στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια

Επί έξι μέρες, τα εννέα πολυτελή αυτοκίνητα διένυσαν συνδυαστικά 17.000 χλμ.

Οι υβριδικές Bentley Flying Spur στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια

Επί έξι μέρες, τα εννέα πολυτελή αυτοκίνητα διένυσαν συνδυαστικά 17.000 χλμ.

Εκμεταλλευόμενη τον καλό καιρό, η Bentley διοργάνωσε στην Καλιφόρνια την παρουσίαση της νέας Flying Spur Hybrid, με καλεσμένους δημοσιογράφους και ειδικούς. Επί έξι μέρες, ο στόλος από εννέα υπερπολυτελή sedan, κάλυψε συνδυαστικά απόσταση που άγγιξε τα 17.000 χλμ. Από αυτά τα 4.800 χλμ. έγιναν σε EV mode, με ηλεκτρική ενέργεια και χωρίς εκπομπή ρύπων.

Σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο Flying Spur V8, κάθε υβριδικό αυτοκίνητο εξοικονόμησε περισσότερα από 11 λίτρα καυσίμου κάθε μέρα. Επίσης, στην ηλεκτρική λειτουργία της Bentley, ο θόρυβος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι μειωμένος κατά 50%, σε ταχύτητες έως 80 χλμ.

To υβριδικό σύστημα της Flying Spur Hybrid αποτελείται από τον βενζινοκινητήρα V6, χωρητικότητας 2,9 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 544 ίππους και η ροπή σε 750 Nm (95 ίπποι περισσότεροι από την Bentayga Hybrid). Ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία 18,9 kWh, η οποία φορτίζεται πλήρως σε 2,5 ώρες.

Πριν λίγες ημέρες, η Bentley ανακοίνωσε το πλάνο Five-in-Five, το οποίο προβλέπει το λανσάρισμα πέντε ηλεκτρικών μοντέλων (ένα κάθε χρόνο), αρχής γενομένης από το 2025. Η παραγωγή τους θα γίνεται στην έδρα της Bentley, το Crewe στην Αγγλία. Μεταβατικό στάδιο, αποτελούν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις, όπως η Flying Spur Hybrid.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!