Πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Bentley (video)

Το πλάνο Five-in-Five προβλέπει την έναρξη παραγωγής του πρώτου του 2025

Πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Bentley (video)

Το πλάνο Five-in-Five προβλέπει την έναρξη παραγωγής του πρώτου του 2025

Ποσό που αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ θα επενδύσει η Bentley ώστε να μεταμορφώσει όλη την προϊοντική της γκάμα και το εργοστάσιό της στο Crewe σε ένα ψηφιακό και ευέλικτο χώρο παραγωγής αυτοκινήτων. Στόχος της βρετανικής πολυτελούς μάρκας είναι να καταστεί ανθρακικά ουδέτερη έως το 2030.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής την οποία ονομάζει Beyond100, θα εφαρμόσει το πλάνο Five-in-Five, για το λανσάρισμα ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2025. Η παραγωγή τους θα γίνεται στην έδρα της Bentley, το Crewe στην Αγγλία. Οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν την αύξηση των ηλικιακών πάνελ από 30.000 σε 40.000 μέσα στα επόμενα δύο έτη.

Μεταβατικό στάδιο, μέχρι την κυκλοφορία των 100% ηλεκτρικών Bentley, αποτελούν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις. Ήδη διαθέσιμη είναι η Bentayga PHEV, ενώ εντός του 2022 θα κυκλοφορήσει η Flying Spur PHEV καθώς και άλλα πέντε υβριδικά μοντέλα. Υπολογίζεται ότι το 20% των φετινών πωλήσεων της Bentley θα αφορούν αυτοκίνητα με υβριδική τεχνολογία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!