Μετά το Τ.50 η Gordon Murray Automotive παρουσίασε το δεύτερο supercar της. Η εταιρεία του Βρετανού που έχει γίνει γνωστός από τη σχεδίαση μονοθεσίων της Formula 1 αλλά και του supercar McLaren F1, αποκάλυψε το Τ.33, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το 2024, με την τιμή προ φόρων να ορίζεται στο 1,65 εκατ. ευρώ.
Το διθέσιο Τ.33 είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, ώστε το συνολικό του βάρος να μην ξεπερνά τα 1.100 κιλά. Εφοδιάζεται από εξελιγμένη έκδοση του V12 κινητήρα της Cosworth. Χωρητικότητας 3,9 λίτρων, λειτουργεί έως τις 11.100 σ.α.λ. και αποδίδει ισχύ 615 ίππων (στις 10.500 σ.α.λ.) και ροπή 451 Nm (στις 9.000 σ.α.λ.). Στάνταρ είναι μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αυτόματου με αλλαγή σχέσεων μέσω paddles.
“Η Gordon Murray Automotive δημιουργεί τη φήμη ότι δεν μοιάζει με κανέναν άλλον κατασκευαστή αυτοκινήτων. Δεν ακολουθούμε τις τάσεις, ούτε τις κορυφαίες επιδόσεις, ούτε τις πωλήσεις. Η ομορφιά της απλότητας είναι το κλειδί στη σχεδίαση κάθε μοντέλου μας”, δήλωσε ο Gordon Murray.
- Ώρα για το νέο σου αυτοκίνητο, με 4 αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά μοντέλα σε τιμές που ξεκινούν από 17.900 ευρώ!
- Toyota C-HR+: Αθήνα – Πάτρα με την τετρακίνητη ηλεκτρική εκδοχή των 343 ίππων (video)
- Ηλεκτρικό hatchback 218 ίππων, μπαταρία 67,1 kWh και τιμή από 24.290 ευρώ
- Πώς είναι να ζεις καθημερινά με το νέο Chery TIGGO 7 HEV; (video)
- Αφιέρωμα «City Mode: ON»: Επιστροφή στην πόλη!




