Αποκαλύφθηκε το ψηφιακό εσωτερικό του Renault Austral

Ένα επίσημο σχέδιο από τη Renault αποκαλύπτει το εσωτερικό του επερχόμενου SUV

Αποκαλύφθηκε το ψηφιακό εσωτερικό του Renault Austral

Ένα επίσημο σχέδιο από τη Renault αποκαλύπτει το εσωτερικό του επερχόμενου SUV

Το Austral θα είναι το νέο SUV της Renault, το οποίο θα διαδεχθεί το Kadjar. Το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις επόμενες εβδομάδες, ίσως και μήνες, με εξηλεκτρισμένη γκάμα που θα περιλαμβάνει ήπια υβριδικά σύνολα, αλλά και full hybrid.

Αναμενόμενα το Austral θα έχει την ίδια αρχιτεκτονική με το Megane E-Tech, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων που θα είναι τοποθετημένη κάθετα, όπως συνηθίζει η Renault. Σύμφωνα με τη Renault το σύνολο της επιφάνειας των οθονών είναι από τις μεγαλύτερες στην αγορά, με 24,3 ίντσες αθροιστικά.

Το σύστημα έχει λειτουργικό Google Automotive Services, που υποστηρίζει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay, και πλοήγηση Google Maps. Ο κατασκευαστής υποστηρίζει ότι το σύστημα έχει εξαιρετική εργονομία, αφού σύμφωνα με τις έρευνές του, έχει ρυθμίσει τα πάντα έτσι ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα και ο οδηγός να τα βρίσκει, «με ένα ή δυο κλικ».

Εκτός των οθονών όμως ξεχωρίζει το τετραγωνισμένο τιμόνι, οι κόκκινες λεπτομέρειες, οι λεπτοί αεραγωγοί, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και η ψηλή κεντρική κονσόλα. Αναμφίβολα, η σχεδίαση δείχνει πιο μοντέρνα από αυτή του Kadjar που θα αντικαταστήσει, ενώ αναμένεται να έχει και καλύτερη ποιότητα και συναρμογή.

Το επερχόμενο Renault Austral θα πατάει στην πλατφόρμα CMF-CD3, έχοντας συνολικό μήκος 4,51 μ. Θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήρα που θα αποδίδει 200 ίππους. Η Renault έχει αρχίσει ήδη τις δοκιμές του μοντέλου στους δρόμους της Ευρώπης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!