Νίκη-θρίλερ για τον Sebastien Loeb στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο (video)

Ο 48χρονος Γάλλος επικράτησε στην μάχη με τον Sebastien Ogier στον πρώτο αγώνα της σεζόν, καταρρίπτοντας πολλά ακόμη ρεκόρ

Νίκη-θρίλερ για τον Sebastien Loeb στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο (video)

Ο 48χρονος Γάλλος επικράτησε στην μάχη με τον Sebastien Ogier στον πρώτο αγώνα της σεζόν, καταρρίπτοντας πολλά ακόμη ρεκόρ

Την 8η νίκη του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο σημείωσε ο Sebastien Loeb. O Γάλλος οδηγός της M-Sport Ford, που τον Φεβρουάριο συμπληρώνει το 48ο έτος της ηλικίας του, έγινε ο γηραιότερος νικητής του όχι μόνο του συγκεκριμένου, αλλά οποιουδήποτε αγώνα του WRC! Επίσης έφθασε τις 80 νίκες στο θεσμό, λίγες ημέρες μετά τη 2η θέση στο Ράλλυ Ντακάρ.

Εκμεταλλευόμενος τη διπλή ατυχία του Sebastien Ogier με το Toyota GR Yaris (κλατάρισμα στην προτελευταία ειδική διαδρομή και ποινή 10 δλ. για προώρη εκκίνηση στην τελευταία ειδική), ο Loeb – έχοντας ως συνοδηγό της Isabelle Galmiche – ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τρίτος τερμάτισε ο Craig Breen (+1:39.8), επίσης με GR Yaris της Toyota Gazoo Racing.

Μπαίνοντας στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, ο Ogier είχε προβάδισμα 24,6 δλ. έναντι τoυ Loeb. Το κλατάρισμα όμως στο εμπρός αριστερό ελαστικό του του στοίχισε περισσότερα από 30 δλ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη δεύτερη θέση. Ο Loeb διατήρησε την ψυχραιμία του στην τελευταία ειδική (την Power Stage) – σε αντίθεση με τον Ogier που δέχτηκε ποινή 10 δλ. για πρόωρη εκκίνηση. Έτσι στο τέλος, η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε στα 10,5 δλ, χαρίζοντας στον Loeb την όγδοη νίκη του στο Μόντε Κάρλο.

Τον καλύτερο χρόνο στην Power Stage σημείωσε ο νικητής του περσινού Ράλλυ Ακρόπολις, Kalle Rovanpera (GR Yaris). Το WRC θα συνεχιστεί το τετραήμερο 24-27 Φεβρουαρίου, με το Ράλλυ Σουηδίας.

Η βαθμολογία μετά το πρώτο ράλλυ της σεζόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!