Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μάχη Ogier-Loeb για τη νίκη

21 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους δύο Γάλλους, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης μέρας του αγώνα

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Μάχη Ogier-Loeb για τη νίκη

21 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους δύο Γάλλους, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης μέρας του αγώνα

Με τέσσερις ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 48 χλμ. να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, η νίκη είναι υπόθεση δύο Γάλλων οδηγών. Από την μία ο Sebastien Ogier με το GR Yaris της Toyota Gazoo Racing και από την άλλη ο Sebastien Loeb με το Puma της M-Sport Ford.

Χάρη και στην επιλογή των ελαστικών του, ο Ogier σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις δύο από τις πέντε ειδικές του Σαββάτου, περνώντας στην κορυφή της κατάταξης. Φθάνοντας στο service park έχει προβάδισμα 21,1 δευτερολέπτων έναντι του Loeb. Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης είναι ο Craig Breen (M-Sport Ford), στο 1 λεπτό και 26 δλ. από την κορυφή.

Η 11η ειδική διαδρομή, με χιόνι σε αρκετά σημεία της, δυσκόλεψε αρκετά τους οδηγούς, καθώς δεν είχαν επιλέξει ελαστικά με καρφιά σε όλους τους τροχούς. Ο Elfyn Evans είχε έξοδο με το GR Yaris, το οποίο ακινητοποιήθηκε στη άκρη του γκρεμού. Ο Βρετανός έχασε 20 λεπτά, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Το Σάββατο ήταν καταστροφικό και για τους τρεις οδηγούς της Hyundai Motorsport. Ο μεν Ott Tanak εγκατέλειψε μετά από κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό, ενώ οι Thierry Neuville και Oliver Solberg έχασαν πολλά λεπτά λόγω προβλήματος στην ανάρτηση και εξόδου, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

ΕΔ14 La Penne – Collongues 1 19,37 χλμ.
ΕΔ15 Briançonnet – Entrevaux 1 14,26 χλμ.
ΕΔ16 La Penne – Collongues 2 19,37 χλμ.
ΕΔ17 Briançonnet – Entrevaux 2 (Power Stage) 14,26 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!