Η Mercedes-Benz ενώνει τις δυνάμεις της με τη Luminar για την αυτόνομη οδήγηση

Στόχος η εξέλιξη της τεχνολογίας συστημάτων αυτόνομης οδήγησης

Η Mercedes-Benz ενώνει τις δυνάμεις της με τη Luminar για την αυτόνομη οδήγηση

Στόχος η εξέλιξη της τεχνολογίας συστημάτων αυτόνομης οδήγησης

Η Mercedes-Benz και η Luminar Technologies, κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την επιτάχυνση της εξέλιξης μελλοντικών τεχνολογιών αυτοματοποιημένης οδήγησης για επιβατικά αυτοκίνητα. Κεντρικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας είναι η βέλτιστη πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες.

Η νέα συνεργασία με τη Luminar υπογραμμίζει την πολιτική της Mercedes-Benz για συνεχή επέκταση του δικτύου της με κορυφαίους τεχνολογικά συνεργάτες και προμηθευτές όσον αφορά τα επιβατικά αυτοκίνητα. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η βιομηχανοποίηση και ενσωμάτωση στα αυτοκίνητα παραγωγής της Mercedes-Benz, της  τεχνολογίας lidar που διαθέτει η Luminar.

Περιορίζοντας τον κύκλο εξέλιξης και ενισχύοντας τις τεχνολογικές συνεργασίες, η Mercedes-Benz επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι τα αυτοκίνητά της θα διαθέτουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Η Mercedes-Benz είναι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο που πληροί τις απαιτήσεις του UN-R157 για σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (KBA) ενέκρινε το σύστημα με βάση τον τεχνικό κανονισμό UN-R157, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την προσφορά ενός τέτοιου συστήματος διεθνώς, υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η εθνική νομοθεσία.

Δείτε επίσης η Mercedes-Benz έλαβε πιστοποίηση για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3

Η Γερμανία έχει αναλάβει πρωτοποριακό ρόλο στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 από το 2017, θεσπίζοντας νόμο (StVG) για την κυκλοφορία οχημάτων με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!