Από τις πίστες στους δρόμους: Τα επόμενα σπορ μοντέλα της Toyota (video)

O Πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda, έδωσε μία υπόσχεση που σκοπεύει να τηρήσει

Από τις πίστες στους δρόμους: Τα επόμενα σπορ μοντέλα της Toyota (video)

O Πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda, έδωσε μία υπόσχεση που σκοπεύει να τηρήσει

Μία σειρά από σπορ μοντέλα που θα φέρουν το σήμα GR, θα λανσάρει μέσα στα επόμενα χρόνια η Toyota. Με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Toyota Gazoo Racing, θα δημιουργηθούν εκδόσεις επιδόσεων σε αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, Akio Toyoda, η φιλοσοφία της μάρκας έχει αλλάξει και πλέον θα δημιουργούν εκδόσεις παραγωγής των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Αυτό έγινε στην περίπτωση του Yaris WRC, το οποίο είναι διαθέσιμο ως GR Yaris με 261 ίππους. Μάλιστα πρόσφατα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο παρουσιάστηκε μία ακόμη πιο σκληροπυρηνική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση, το GRMN Yaris.

Στην ίδια έκθεση έκανε πρεμιέρα και το πρωτότυπο αγωνιστικό GR GT3, το οποίο απευθύνεται σε ιδιώτες αγωνιζόμενους. Μάλιστα η Toyota Gazoo Racing επιβεβαίωσε ότι στοιχεία από το αγωνιστικό GR GT3 θα περάσουν μελλοντικά σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Λογικά θα είναι το ισχυρότερο μοντέλο που θα δούμε στη γκάμα της Toyota, με υβριδικό ή ακόμη και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. 

Θα υπάρξουν επίσης εκδόσεις επιδόσεων και για τα αμιγώς ηλεκτρικά Toyota, όπως το compact SUV, bZ4X.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!