Την 1η Φεβρουαρίου η αποκάλυψη της νέας Aston Martin DBX S

Το SUV υψηλών επιδόσεων ενδέχεται να φέρει κινητήρα V12 με έως 710 ίππους

Την 1η Φεβρουαρίου η αποκάλυψη της νέας Aston Martin DBX S

Το SUV υψηλών επιδόσεων ενδέχεται να φέρει κινητήρα V12 με έως 710 ίππους

Σύμφωνα με tweet της εταιρείας, η Aston Martin θα αποκαλύψει το νέο της SUV την 1η Φεβρουαρίου. Σε αυτό αναφέρει ότι θα είναι το «πιο ισχυρό πολυτελές SUV του κόσμου». Αναμένεται να είναι μια έκδοση υψηλών επιδόσεων της DBX, πιθανώς με χρήση του εξελιγμένου V12 κινητήρα της μάρκας, αντί του V8 4 λίτρων της Mercedes-Benz που χρησιμοποιείται στις στάνταρ εκδόσεις των DBX, DB11 και της νέας Vantage.

Όπως αποκαλύπτουν οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας, η σχεδίαση της DBX S είναι σαφώς πιο επιθετική από αυτήν της DBX. Στο εμπρός μέρος υπάρχει μια μεγάλη γρίλια, γύρω από την οποία έχει επανασχεδιαστεί ο εμπρός προφυλακτήρας. Ένας ενιαίος αεραγωγός εκτείνεται σε όλο το πλάτος του μπροστινού μέρους και ανεβαίνει στις δύο πλευρές της μάσκας. Οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί για να ψύχεται ο πιο ισχυρός κινητήρας του μοντέλου. Αυτός θα μπορούσε να είναι είτε μια βελτιωμένη έκδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου AMG V8 των 4 λίτρων της DBX ή ο V12 5,2 λίτρων της Aston Martin.

Σύμφωνα με τους κατασκόπους μας ο ήχος της εξάτμισης της DBX S ταίριαζε με τον ήχο από τον κινητήρα V12, των DB11 και DBS Superleggera. Αν η DBX S πρόκειται να ανταγωνιστεί ευθέως την Porsche Cayenne Turbo GT των 640 ίππων και την Bentley Bentayga Speed ​​με 635 ίππους, ένας V12 θα πετύχαινε το στόχο.

Η Aston Martin προσφέρει αυτήν τη στιγμή τον V12 της AMG σε εκδόσεις που αποδίδουν από 608 ίππους στην DB11 έως 725 ίππους στην DBS. Κάπου ενδιάμεσα βρίσκεται η DB11 AMR, η οποία αποδίδει ισχύ 639 ίππων.

Ωστόσο, ο V8 4,0 λίτρων και 549 ίππων της DBX μπορεί να αυξήσει την ισχύ του, όπως αποδεικνύεται από τη χρήση του στην Mercedes AMG-GT Black Series, όπου αποδίδει 730 ίππους. Η χρήση ενός πιο ισχυρού V8 στην DBX θα ήταν σίγουρα πιο απλή και οικονομικότερη λύση από το να τοποθετηθεί ο V12. Μάλιστα στο teaser της Aston Martin ακούγεται ο ήχος του V8.

Το πόση δύναμη χρειάζεται για να γίνει η DBX το πιο ισχυρό «πολυτελές» SUV στον κόσμο εξαρτάται από το ποιους θεωρεί η Aston Martin ανταγωνιστές του μοντέλου. Αυτοκίνητα όπως το Jeep Grand Cherokee Trackhawk αποδίδουν περισσότερους από 710 ίππους. Αλλά ο πιο ισχυρός αντίπαλος, που ανήκει σε μια καθιερωμένη premium μάρκα, είναι η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, η οποία διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με ισχύ 680 ίππων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!