Hennessey VelociRaptor 600: Το άγριο, αγριότερο (video)

Το F-150 Raptor της Ford μεταμορφώνεται σε σούπερ pick up με 566 ίππους και επιτάχυνση σπορ αυτοκινήτου

Hennessey VelociRaptor 600: Το άγριο, αγριότερο (video)

Το F-150 Raptor της Ford μεταμορφώνεται σε σούπερ pick up με 566 ίππους και επιτάχυνση σπορ αυτοκινήτου

Η Hennessey με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ είναι γνωστή για το supercar Venom F5 – με το οποίο κυνηγάει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας των 500 χλμ/ώρα για αυτοκίνητο παραγωγής – αλλά και για τις βελτιωμένες εκδόσεις μοντέλων από mainstream κατασκευαστές. Η πλέον πρόσφατη δημιουργία της στο δεύτερο τομέα είναι αυτή του VelociRaptor 600. Αποτελεί μία ακραία εκδοχή του F-150 Raptor, του δημοφιλούς pick up της Ford.

Οι επεμβάσεις στο σύστημα εισαγωγής, την ψύξη αλλά και το λογισμικό διαχείρισης του 3.5 V6 κινητήρα, έχουν ανεβάσει την μέγιστη ισχύ στους 566 ίππους και τη ροπή στα 911 Nm! Σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη ρύθμιση της ανάρτησης και στα ελαστικά, το VelociRaptor 600 αποδεικνύεται πολύ πιο γρήγορο από το ήδη δυνατό Ford F-150 Raptor.

Στο drag race που υπέβαλε τα δύο αυτοκίνητο η Hennessey, το VelociRaptor τερμάτισε σε απόσταση πάνω από έξι μήκη αμαξώματος από το μοντέλο παραγωγής. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-96 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ 12,9 δλ. χρειάζονται για το ένα τέταρτο του μιλίου (με ταχύτητα εξόδου 177 χλμ/ώρα).

Όσον αφορά για το κόστος μετατροπής του Raptor σε… VelociRaptor, ανέρχεται στα 19.950 δολάρια για τις επεμβάσεις στον κινητήρα και στα 17.950 ευρώ για ανάρτηση, τροχούς κλπ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!