Δοκιμές στα χιόνια για την Tonale, το νέο SUV της Alfa Romeo

Τα αυτοκίνητα προπαραγωγής είχαν λιγότερο καμουφλάζ και αποκάλυψαν λεπτομέρειες της σιλουέτας τους, λίγο πριν την παρουσίαση και την κυκλοφορία του SUV εντός του έτους

Δοκιμές στα χιόνια για την Tonale, το νέο SUV της Alfa Romeo

Τα αυτοκίνητα προπαραγωγής είχαν λιγότερο καμουφλάζ και αποκάλυψαν λεπτομέρειες της σιλουέτας τους, λίγο πριν την παρουσίαση και την κυκλοφορία του SUV εντός του έτους

Η Alfa Romeo ετοιμάζει το βασικό της SUV, Tonale, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 και ο κατασκοπευτικός φακός εντόπισε δύο αυτοκίνητα σε δοκιμές εξέλιξης, με λιγότερο καμουφλάζ από τις προηγούμενες φορές. Έτσι πήραμε μια καλύτερη εικόνα των προβολέων του μοντέλου, της διάταξης εμπρός και της σχεδίασης των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Παρά τo καμουφλάζ, το αυτοκίνητο μοιάζει ξεκάθαρα με το πρωτότυπο Tonale που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Το εμπρός μέρος και η χαρακτηριστική οριζόντια σχεδίαση των προβολέων παραμένουν, με τα φώτα πορείας σε σχήμα U, να παραπέμπουν στο concept car.

Τα αυτοκίνητα δοκιμών μας δίνουν μια καλύτερη εικόνα της διάταξης της μάσκας του μοντέλου. Δύο μικροί αεραγωγοί θα ενώσουν τους προβολείς με τη χαρακτηριστική τριγωνική μάσκα της Alfa Romeo, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει μια φαρδιά γρίλια που πλαισιώνεται από δύο στενούς, κάθετους αεραγωγούς. Και πάλι, ο σχεδιασμός παραπέμπει στο concept car και ταιριάζει με τη προηγούμενη κατασκοπευτική διαρροή. Και οι ζάντες με τους πέντε κύκλους μοιάζουν με αυτές του concept car της Γενεύης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πλαϊνοί καθρέφτες του πρωτότυπου που έμοιαζαν με λεπίδα, έχουν αντικατασταθεί με πιο συμβατικούς ενώ έχουν εξαφανιστεί και οι χωνευτές λαβές από τις πόρτες. Ωστόσο, η κεκλιμένη γραμμή των παραθύρων έχει παραμείνει.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια λωρίδα φωτισμού σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, με φώτα LED, τρισδιάστατο εφέ και το σήμα της Alfa Romeo στο κέντρο. Η ενσωματωμένη αεροτομή και το πίσω παράθυρο με έντονη κλίση, δίνουν στο μοντέλο μια πιο σπορ αίσθηση και οι απολήξεις της εξάτμισης στο αυτοκίνητο παραγωγής μπορεί να ενσωματωθούν στον πίσω προφυλακτήρα, όπως ήταν στο concept car.

Πρόσφατες διαρροές από το πολωνικό Spider’s Web Autoblog αναφέρουν ότι το επερχόμενο SUV θα έχει κινητήρες βενζίνης, ήπια υβριδικούς και plug-in υβριδικούς, που θα δανειστεί από το Jeep Compass. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, οι προδιαγραφές των κινητήρων της Tonale κοινοποιήθηκαν σε μια εσωτερική παρουσίαση, μαζί με τις διαστάσεις της. Με μήκος 4,53 μέτρα, η Tonale είναι μεγαλύτερη από το Jeep Compass (αν και μοιράζεται το ίδιο μεταξόνιο) και έχει περίπου το ίδιο πλάτος με τη Mercedes-Benz GLA.

Η βασική έκδοση της Tonale θα εφοδιάζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων 130 ίππων, που θα συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η ήπια υβριδική έκδοση θα χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα με το πολωνικό δημοσίευμα και αυτός ο κινητήρας θα έχει ισχύ 130 ίππων, αλλά αυτό φαντάζει απίθανο. Το νέο κινητήριο σύνολο θα είναι  μια μονάδα με έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και ένα υβριδικό σύστημα 48 volt, επομένως μια ισχύς περίπου 200 ίππων είναι πιο λογική.

Στην κορυφή της γκάμας της Tonale θα βρίσκεται μια plug-in υβριδική έκδοση που χρησιμοποιεί το σύστημα τετρακίνησης του Compass 4xe. Στο Compass, το σύστημα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων 180 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει συνδυαστικά 240 ίππους, αλλά η Tonale θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ισχύ από αυτό. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για πετρελαιοκίνητη έκδοση, αλλά στις διαρροές αναφέρεται μια επιλογή κινητήρα με 160 ίππους, η οποία θα μπορούσε να είναι diesel.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να δούμε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αφού η Alfa Romeo έχει δεσμευτεί να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2027. Η «αδελφή» εταιρεία Jeep βρίσκεται επίσης στο κατώφλι μιας εποχής αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων και ο εξοπλισμός πιθανότατα θα μοιράζεται μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Tonale θα κυκλοφορήσει εντός του έτους, ως μέρος της επέλασης  της Alfa Romeo στην κατηγορία των SUV, η οποία θα περιλαμβάνει ένα μικρότερο crossover από το 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!