Από ορυχείο στην κορυφή του Pikes Peak με την Porsche Taycan Cross Turismo (video)

To εγχείρημα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό των Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη αλλαγή υψόμετρου από ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Από ορυχείο στην κορυφή του Pikes Peak με την Porsche Taycan Cross Turismo (video)

To εγχείρημα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό των Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη αλλαγή υψόμετρου από ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ένας παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και video για λογαριασμό αυτοκινητοβιομηχανιών, είχε την ιδέα να… κυνηγήσει ένα παράξενο Ρεκόρ Γκίνες. Να σημειώσει την μεγαλύτερη αλλαγή υψομέτρου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς αυτό βέβαια να σταματήσει να ακουμπά το έδαφος. Και το κατάφεραν με την Porsche Taycan Cross Turismo, την crossover εκδοχή του σπορ ηλεκτρικού μοντέλου.

Ο J.F. Musial και η ομάδα του θα έπρεπε να ξεκινήσουν από… χαμηλά. Το χαμηλότερο σημείο στις ΗΠΑ είναι η λεκάνη Badwater, στην Death Valley, στα 86 μέτρα κάτω από το επίπεδο τηξς θάλασσας. Σκέφτηκαν όμως να πάνε ακόμη χαμηλότερα. Απευθύνθηκαν στους υπεύθυνους του Ορυχείου Eagle Mine στο Μίσιγκαν. Καθώς η Taycan Cross Turismo διαθέτει τετρακίνηση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σε σχέση με μία κοινή Porsche, κατάφερε να φθάσει στο χαμηλότερο σημείο του ορυχείου. Στα 540,8 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας!

Από εκεί άρχισε το ταξίδι για την επίτευξη του ρεκόρ, με τελικό προορισμό την κορυφή του Pikes Peak, στα 4.302 μέτρα. Το βουνό του Κολοράντο είναι αυτό που φιλοξενεί τη διάσημη ανάβαση. Μέσα σε 33 ώρες και 48 λεπτά, τα πληρώματα που εναλλάσσονταν στην καμπίνα της Taycan Cross Turismo, διένυσαν 2.273 χιλιόμετρα, περνώντας από 6 πολιτείες.

Τελευταίος οδηγός πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ήταν ο Dai Yoshihara, νικητής στην κατηγορία στην οποία συμμετείχε στην ανάβαση του Pike Peak το 2020. Ο δε J.F. Musial συμμετείχε σε όλο το ταξίδι, αρχικά ως οδηγός και στη συνέχεια ως επιβάτης. Η διαφορά υψομέτρου που καταγράφηκε ως Ρεκόρ στο Βιβλίο Γκίνες, ήταν 4.843 μέτρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!