Ράλλυ Ντακάρ: Αντεπίθεση του Sebastien Loeb στην 7η ειδική διαδρομή (video)

O Γάλλος μείωσε στα 45 λεπτά την απόσταση από τον επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Nasser Al-Attiyah

Ράλλυ Ντακάρ: Αντεπίθεση του Sebastien Loeb στην 7η ειδική διαδρομή (video)

O Γάλλος μείωσε στα 45 λεπτά την απόσταση από τον επικεφαλής της γενικής κατάταξης, Nasser Al-Attiyah

Δυναμικά μπήκε ο Sebastien Loeb στο δεύτερο μισό του φετινού Ράλλυ Ντακάρ. Μετά το ρεπό του Σαββάτου για τους αγωνιζόμενους στο δυσκολότερο off road αγώνα, ο 47χρονος Γάλλος ήταν ξεκάθαρα ο ταχύτερος οδηγός στην 7η ειδική διαδρομή, από το Riyadh έως το Al Dawadimi. Πίσω από το τιμόνι του Prodrive Hunter T1+ της Bahrain Raid Xtreme και έχοντας ως συνοδηγό τον Fabian Lurquin, ο Loeb ολοκλήρωσε τα 402 χλμ. σε 3 ώρες, 9 λεπτά και 32 δλ. Είναι η δεύτερη νίκη του Γάλλου σε ειδική διαδρομή του φετινού αγώνα, μετά από εκείνη που σημείωσε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Nasser Al-Attiyah με συνοδηγό τον Mathieu Baumer και το Hilux T1+ της Toyota Gazoo Racing (+5:26). Ο οδηγός από το Κατάρ διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα από τον Loeb στη γενική κατάταξη, το οποίο αγγίζει τα 45 λεπτά. Τον 3ο καλύτερο χρόνο στην 7η ειδική διαδρομή σημείωσαν οι Carlos Sainz – Lucas Cruz (+7:43), με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron. Τρίτος στη γενική κατάταξη είναι ο Σαουδάραβας Yazeed Al Rajhi της Overdrive Toyota (+53:31).

“H σημερινή ειδική κύλησε εκπληκτικά για εμάς μέχρι περίπου 50 χλμ. πριν τον τερματισμό, όταν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τον κινητήρα. Χάσαμε αρκετό χρόνο, όμως και πάλι τερματίσαμε πρώτοι. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και θα δούμε τι θα βγει”, δήλωσε ο Loeb.

“Στην αρχή της ειδικής δεν επιχειρήσαμε να επιτεθούμε, κάτι που κάναμε στη συνέχεια της ημέρας. Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη στρατηγική. Αν μας δοθεί η ευκαιρία να κερδίσουμε κάποια ειδική διαδρομή δεν θα την αφήσουμε να μας ξεφύγει. Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε ό,τι έχουμε κάθε μέρα και στο τέλος του Ράλλυ Ντακάρ να δούμε αν θα είναι αρκετό”, σχολίασε από την πλευρά του ο Al-Attiyah.

Το Ράλλυ Ντακάρ συνεχίζεται το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου, με τα 395 χλμ. της ειδικής διαδρομής από το Al Dawadimi έως το Wadi Ad Dawasir.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!