To ηλεκτρικό pick up της Chevrolet με 673 ίππους

To Silverado EV διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με εκτιμώμενη αυτονομία έως 645 χλμ.

To ηλεκτρικό pick up της Chevrolet με 673 ίππους

To Silverado EV διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με εκτιμώμενη αυτονομία έως 645 χλμ.

Ακόμη και επαγγελματικά οχήματα που είχαν γίνει αγαπητά από τους Αμερικανούς σε εκδόσεις με κινητήρες μεγάλου κυβισμού, τώρα μετατρέπονται σε ηλεκτρικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Silverado EV, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μεγάλου pick up της Chevrolet. Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό όχημα, βασισμένο στην πλατφόρμα Ultium EV της General Motors, την οποία χρησιμοποιεί και το Hummer EV της GMC.

Το Silverado EV θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το 2023, σε δύο τετρακίνητες εκδόσεις: η WT (Work Truck) απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες που θέλουν στόλους οχημάτων και στην κορυφαία RST. Η πρώτη θα έχει μέγιστη ισχύ 517 ίππους και ροπή 834 Nm, ενώ η δεύτερη 673 ίππους και 1.060 Nm! Το Silverado EV RST θα χρειάζεται λιγότερο από 4,5 δλ. για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-96 χλμ/ώρα.

Η εκτιμώμενη μέγιστη αυτονομία, σύμφωνα με τη Chevrolet, θα αγγίζει τα 645 χλμ, επιτρέποντας πολλές ημέρες χρήσης μέχρι την επόμενη φόρτιση. Μέσω ταχυφόρτισης 350 kW το Silverado EV θα μπορεί να εξασφαλίσει επιπλέον 160 χλμ. κίνησης εντός 10 λεπτών. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα που επιτρέπει στο Silverado EV να προσφέρει 10,2 kW για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για φόρτιση μηχανημάτων, οικιακών συσκευών ή ακόμη και ενός άλλου ηλεκτρικού οχήματος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!