Ράλλυ Ντακάρ: Έκπληξη από τον Orlando Terranova στην 6η ΕΔ (video)

O 42χρονος οδηγός της Bahrain Raid Xtreme σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή μήκους 404 χλμ.

Ράλλυ Ντακάρ: Έκπληξη από τον Orlando Terranova στην 6η ΕΔ (video)

O 42χρονος οδηγός της Bahrain Raid Xtreme σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή μήκους 404 χλμ.

Για πρώτη φορά από το 2015, ο Orlando Terranova γεύτηκε τη νίκη σε ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ντακάρ. Ο 42χρονος οδηγός από την Αργεντινή που αγωνίζεται φέτος για την Bahrain Raid Xtreme, κάλυψε τα 404 χλμ. περιμετρικά του Riyadh σε 3 ώρες, 6 λεπτά και 45 δλ. Το δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Σουηδός Mattias Estrom με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron (+1:06) και τον τρίτο ο Σαουδάραβας Yazeed Al Rajhi με Toyota Hilux (+1:49).

Στη μάχη της γενικής κατάταξης ο Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) έχασε περίπου 20 λεπτά, καθώς ακολούθησε λάθος διαδρομή! Έτσι υποχώρησε στην 3η θέση, σε απόσταση 50 λεπτών και 25 δλ. από τον επικεφαλής του αγώνα, Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing). Δεύτερος στη γενική κατάταξη ανέβηκε ο Al Rajhi (+48:54 από την κορυφή).

“Ήταν μία δύσκολη ειδική διαδρομή, καθώς σε αρκετά σημεία τα ίχνη στην άμμο από τις μοτοσικλέτες πήγαιναν προς λάθος κατεύθυνση. Το συναίσθημα της νίκης είναι μοναδικό και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και τις επόμενες ημέρες, καθώς ο αγώνας είναι μακρύς”, σχολίασε ο Terranova.

“O συνοδηγός μου τα πήγε πολύ καλά στην πλοήγηση και ολοκληρώσαμε την ειδική χωρίς προβλήματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά την πρώτη εβδομάδα του αγώνα διατηρούμε ένα σημαντικό προβάδισμα. Το Ντακάρ είναι πάντα το… Ντακάρ, οπότε είναι νωρίς να μιλήσουμε από τώρα για τη νίκη”, δήλωσε ο Al-Attiyah.

Το Σάββατο είναι ημέρα ξεκούρασης για τους αγωνιζόμενους, καθώς στη συνέχεια ακολουθούν άλλες έξι ειδικές διαδρομές, έως τις 14 Ιανουαρίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!