Πρώην υπάλληλος της BMW κατηγορείται για διαφθορά και απάτη

Η ζημία που προκλήθηκε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ

Πρώην υπάλληλος της BMW κατηγορείται για διαφθορά και απάτη

Η ζημία που προκλήθηκε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ

Εισαγγελείς στο Μόναχο απήγγειλαν κατηγορίες σε πρώην στέλεχος της BMW για διαφθορά και απάτη ύψους εκατομμυρίων ευρώ, εις βάρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Στον άνδρα, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, έχουν ασκηθεί 18 κατηγορίες εμπορικής διαφθοράς και 33 κατηγορίες για παραβίαση εμπιστευτικότητας σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού WirtschaftsWoche.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Μονάχου, οι ζημιές που προκλήθηκαν στην BMW ανέρχονται σε 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρώην υπάλληλος φέρεται να έλαβε 2,4 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες από το 2007 έως το 2015, με αντάλλαγμα την ανάθεση συμβάσεων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Συνολικά, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας (πλέον αφερέγγυας) εταιρείας sυμβούλων, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και συνέργεια σε υπεξαίρεση. Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου είπε ότι και οι πέντε αρνούνται τις εις βάρος τους κατηγορίες. Εκπρόσωπος της BMW δήλωσε ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να σχολιάσει την υπόθεση, όσο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!