Rubicon Trail: Η “Μέκκα” κάθε λάτρη του off road (video)

Στη Σιέρα Νεβάδα βρίσκεται η πιο απαιτητική εκτός δρόμου “πίστα”

Rubicon Trail: Η “Μέκκα” κάθε λάτρη του off road (video)

Στη Σιέρα Νεβάδα βρίσκεται η πιο απαιτητική εκτός δρόμου “πίστα”

Αποτελώντας τη διασημότερη και, ίσως, δυσκολότερη εκτός δρόμου διαδρομή στον κόσμο, το Rubicon Trail στη Σιέρα Νεβάδα των ΗΠΑ, συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της εκτός δρόμου οδήγησης. Η διαδρομή μήκους 35 χλμ. αποτελεί παράλληλα και το απόλυτο πεδίο δοκιμών για κάθε νέο μοντέλο της Jeep, ενώ οι φανατικοί φίλοι της μάρκας συχνά πραγματοποιούν εκδηλώσεις στην περιοχή.

Από τα 35 χλμ. του Rubicon Trail, περίπου τα μισά αποτελούν μια ακραία off-road εμπειρία. Χώμα, λάσπη, πέτρες και όγκοι από γρανίτη αποτελούν την απόλυτη πρόκληση και απαιτούν οδηγούς και οχήματα με εξαιρετικές ικανότητες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η αμερικανική μάρκα επέλεξε να δώσει το όνομα του “Ρουβίκωνα” στην κορυφαία εκτός δρόμου έκδοση του Wrangler, εφοδιάζοντας παράλληλα το μοντέλο με μια σειρά ειδικών χαρακτηριστικών στο βασικό του εξοπλισμό.

Στην Ελλάδα, η έκδοση Rubicon του νέου Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, είναι διαθέσιμη με 83.900 ευρώ, ενώ καλύπτεται με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. Το υβριδικό σύστημα 4xe συνδυάζει ένα 2λιτρο Turbo κινητήρα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με συνολική απόδοση 380 ίππους και 637 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων και ένα μηχανικό σύστημα κατ’ επιλογή τετρακίνησης που διαθέτει και κιβώτιο υπο-πολλαπλασιασμού («κοντές» σχέσεις).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!