Ράλλυ Ντακάρ: Νικητής ο Sebastien Loeb στη 2η ειδική διαδρομή (video)

Ο 47χρονος Γάλλος «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο με το Prodrive Hunter T1+ της Bahrain Raid Xtreme

Ράλλυ Ντακάρ: Νικητής ο Sebastien Loeb στη 2η ειδική διαδρομή (video)

Ο 47χρονος Γάλλος «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο με το Prodrive Hunter T1+ της Bahrain Raid Xtreme

Τη 15η νίκη του σε ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ντακάρ σημείωσε ο Sebastien Loeb, επικρατώντας το πρωί της Δευτέρας στη μάχη με τον Nasser Al-Attiyah. Ο 47χρονος Γάλλος οδηγός της Bahrain Raid Xtreme ολοκλήρωσε την ειδική των 338 χλμ. από το Hail έως την Al Artawiya σε 3 ώρες και 25 λεπτά, έχοντας τον Fabian Lurquin δίπλα του. Είναι η πρώτη νίκη σε ειδική του Ντακάρ για την Prodrive, η οποία προετοίμασε το Hunter T1+ του Loeb.

«Ήταν μία πραγματική μάχη, ο Nasser πίεζε πολύ. Μπορεί να άνοιγε το δρόμο, όμως είχε πολύ γρήγορο ρυθμό. Χρειάστηκε να πιέσουμε για σχεδόν 340 χλμ, όπως κάνουμε στο WRC. Προς το τέλος της ειδικής τον έπιασα, οπότε μπορούσα να ακολουθώ τα… χνάρια του στους αμμόλοφους. Στο Ράλλυ Ντακάρ είναι πιο εύκολο όταν ακολουθείς κάποιον, καθώς ο προπορευόμενος είναι αυτός που παίρνει τα ρίσκα», δήλωσε ο Γάλλος που έχει αναδειχθεί 9 φορές πρωταθλητής στο WRC.

Δεύτερος, με διαφορά 3 λεπτών και 28 δλ., τερμάτισε ο Al-Attiyah. Ο Καταριανός οδηγός της Toyota Gazoo Racing εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη, έχοντας προβάδισμα 9 λεπτών και 16 δλ. από τον Loeb. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Carlos Sainz με το ηλεκτρικό RS Q e-tron της Audi, όμως βρίσκεται σχεδόν 2,5 ώρες μακριά από την κορυφή της γενικής, καθώς την Κυριακή έχασε τον προσανατολισμό του μέσα στην ειδική.

Το Ράλλυ Ντακάρ συνεχίζεται την Τρίτη 4 Ιανουαρίου με την ειδική Al Artawiya – Al Qaysumah, μήκους 255 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!