Νέο ηλεκτρικό Jeep, μικρότερο από το Renegade

Ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι το μικρότερο Jeep, θα παρουσιαστεί μέχρι το 2025

Νέο ηλεκτρικό Jeep, μικρότερο από το Renegade

Ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι το μικρότερο Jeep, θα παρουσιαστεί μέχρι το 2025

Η Jeep φέρεται να ετοιμάζει ένα νέο μικρό SUV, μικρότερο από το Renegade, που θα είναι διαθέσιμο μόνο σε ηλεκτρική έκδοση, χωρίς όμως να λείπει το βασικό χαρακτηριστικό της μάρκας, η τετρακίνηση. Η αποκλειστική εικόνα δίνει μια γεύση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το νέο αυτοκίνητο. Η Jeep παρουσίασε το θηριώδες Grand Wagoneer ως μέρος των εορτασμών για τα 80στά της γενέθλια, αλλά τα μελλοντικά μοντέλα θα είναι μικρότερα.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Jeep, Mark Allen, το επιβεβαίωσε λέγοντας: «Το Renegade είναι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Β, επομένως υπάρχει χώρος κάτω από αυτό και αυτό είναι κάτι που διερευνούμε». Ανώτερα στελέχη της Jeep επιβεβαίωσαν ότι το νέο αυτοκίνητο θα στοχεύει στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου η πώληση μικρών SUV και crossover έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Όταν παρουσιαστεί το μοντέλο, που δεν έχει ακόμη όνομα, θα είναι ένα μικρό SUV με άγρια εμφάνιση και πιθανώς θα δανείζεται στιλιστικά στοιχεία από το Wrangler. Αν και ο Allen δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το στυλ, πρόσθεσε ότι «σημείο αναφοράς όταν ξεκινάμε κάθε νέο μοντέλο, είναι πάντα το πρώτο Jeep».

Η εταιρία έχει αρχίσει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων της με την κυκλοφορία των plug-in υβριδικών εκδόσεων των Renegade και Compass. Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία που προσφέρει έως και 50 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πλάνα για ένα ηλεκτρικό Jeep Wrangler, ως μέρος μιας επίθεσης EV που εκτείνεται σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η Jeep.

Στελέχη επιβεβαίωσαν ότι ένα ηλεκτρικό Jeep έρχεται το πρώτο εξάμηνο του 2023, το οποίο περιμένουμε πως θα είναι το Wrangler. Το νέο, μικρό αμιγώς ηλεκτρικό, Jeep θα ακολουθήσει λίγο αργότερα.

Η Jeep ανήκει στον όμιλο Stellantis και αυτό της δίνει πρόσβαση στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που χρησιμοποιούν αυτοκίνητα όπως το Opel Corsa-e, το Peugeot e-208 και το DS 3 Crossback E-Tense. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για ένα Jeep, καθώς μάλλον δεν υποστηρίζει την τετρακίνηση. Έτσι το νέο μικρό Jeep πιθανότατα θα καθυστερήσει μέχρι να είναι διαθέσιμη η μικρή πλατφόρμα STLA του ομίλου Stellantis στα μέσα της δεκαετίας.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δεν θα είναι μόνο πιο οικολογικό από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά θα κάνει τα μοντέλα της Jeep πιο καλά στις εκτός δρόμου διαδρομές, με την τεράστια ροπή των ηλεκτροκινητήρων που θα κάνει ευκολότερα τα περάσματα πάνω από βράχους και άλλα εμπόδια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!