Mohammed Ben Sulayem, ο νέος πρόεδρος της FIA! (video)

Γνώριμος στα μέρη μας από τις συμμετοχές του στο Ράλλυ Ακρόπολις τη δεκαετία του ’90, ο Sulayem διαδέχεται τον Jean Todt στην ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Mohammed Ben Sulayem, ο νέος πρόεδρος της FIA! (video)

Γνώριμος στα μέρη μας από τις συμμετοχές του στο Ράλλυ Ακρόπολις τη δεκαετία του ’90, ο Sulayem διαδέχεται τον Jean Todt στην ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Ο Mohammed Ben Sulayem εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων (FIA), κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση στο Παρίσι. Ο 60χρονος με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβε το 61,62% των ψήφων από τις Λέσχες-Μέλη της FIA έναντι του 36,62% που έλαβε ο Βρετανός Graham Stoker, ενώ σημειώθηκε αποχή 1,76%. Έτσι αναλαμβάνει την προεδρία από τον Γάλλο Jean Todt, ο οποίος ήταν επικεφαλής της FIA από το 2009, φτάνοντας στο ανώτερο επιτρεπόμενο όριο των τριών θητειών. Οι φήμες  θέλουν να επιστρέφει στην αγωνιστική ομάδα της Ferrari στη Formula 1, με το ρόλο του συμβούλου.

Ο Mohammed Ben Sulayem, Πρόεδρος του Οργανισμού Motorsports των Εμιράτων (EMSO) από το 2005, ήταν Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA για τη Μέση Ανατολή. Πρώην οδηγός ράλλυ, ήταν 14 φορές Πρωταθλητής Ράλλυ Μέσης Ανατολής, κερδίζοντας 61 διεθνείς διοργανώσεις από το 1983 έως το 2002. Η καμπάνια του για την προεδρία της Διεθνούς ομοσπονδίας είχε τίτλο «FIA for Members», δεσμευόμενος να διπλασιάσει τη συμμετοχή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό παγκοσμίως, να ενισχύσει τη διαφορετικότητα και να γίνει η FIA κορυφαίος διαμορφωτής της κοινής γνώμης για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Ο Πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διόρισε τον Carmelo Sanz de Barros ως Πρόεδρο της Γερουσίας, τον Robert Reid ως Αναπληρωτή Πρόεδρο για τον Αθλητισμό και τον Tim Shearman ως Αναπληρωτή Πρόεδρο για την Κινητικότητα.

Ο νέος Πρόεδρος της FIA, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που εκλέχτηκα Πρόεδρος της FIA. Ευχαριστώ όλα τα μέλη για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους. Συγχαίρω τον Graham για την καμπάνια του και την εμπλοκή του στην Ομοσπονδία. Θέλω να εκφράσω την άπειρη ευγνωμοσύνη εκ μέρους της FIA και των Μελών της, στον Jean Todt για όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 12 χρόνια. Δεσμεύομαι να συνεχίσω το σημαντικό του έργο και να πάμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την κινητικότητα ακόμα πιο μπροστά».

Ο Jean Todt, πρώην Πρόεδρος της FIA, δήλωσε: «Ένα κεφάλαιο έφτασε στο τέλος του. Μπορούμε να είμαστε συλλογικά ικανοποιημένοι με τα επιτεύγματά μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα τα τελευταία 12 χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ομάδα μου, τη διοίκηση και όλα τα μέλη μας για τη δέσμευση, τον ενθουσιασμό και την αντοχή τους. Συγχαίρω τον Mohammed για την εκλογή του ως Προέδρου της FIA και εύχομαι σε αυτόν, στην ομάδα του και στην Ομοσπονδία καλή επιτυχία τα επόμενα χρόνια».

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA) είναι το όργανο του διοικεί τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η ομοσπονδία των κορυφαίων οργανισμών κινητικότητας στον κόσμο. Η FIA ιδρύθηκε το 1904, με κεντρικά γραφεία στο Παρίσι και τη Γενεύη και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Συγκεντρώνει 245 Οργανισμούς-Μέλη από 146 χώρες σε πέντε ηπείρους. Οι Λέσχες-Μέλη της FIA εκπροσωπούν πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες του δρόμου και τις οικογένειές τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!