Audi S1 Hoonitron: Το νέο αυτοκίνητο του Ken Block (video)

Με το ηλεκτρικό πρωτότυπο ο Αμερικανός και η ομάδα του θα δημιουργήσουν ένα νέο video με τίτλο “Elektrikhana”

Audi S1 Hoonitron: Το νέο αυτοκίνητο του Ken Block (video)

Με το ηλεκτρικό πρωτότυπο ο Αμερικανός και η ομάδα του θα δημιουργήσουν ένα νέο video με τίτλο “Elektrikhana”

Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας Ken Block και Audi Sport, παρουσιάστηκε το πρώτο από τα ηλεκτρικά πρωτότυπα που θα κατασκευαστούν, ώστε ο Αμερικανός οδηγός αγώνων να δημιουργήσει τα γνωστά video σε συνεργασία με την ομάδα του. Το Gymkhana δίνει τη θέση του στο «Elektrikhana», το οποίο θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, με πρωταγωνιστή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το S1 e-tron quattro Hoonitrοn δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές της Audi, έχοντας ως βάση το quattro S1. Στο τιμόνι του ο Walter Rohrl είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στην ανάβαση του Pikes Peak το 1987. Με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που χαρίζουν τετρακίνηση quattro, πλαίσιο από ανθρακόνημα και όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της FIA, το S1 e-tron quattro Hoonitron θα είναι γρήγορο, ελαφρύ και ασφαλές ώστε ο Block να πραγματοποιήσει τα γνωστά του… κόλπα.

«Το S1 Hoonitron συνδυάζει πολλά από τα στοιχεία που έκαναν την Audi διάσημη τη δεκαετία του ΄80», δήλωσε ο Ken Block. «Για παράδειγμα, η κορυφαία αεροδυναμική σχεδίαση μεταφράστηκε σε ένα εντελώς μοντέρνο σχήμα. Είναι πολύ ωραίο που οι σχεδιαστές της Audi εμπνεύστηκαν από το παρελθόν της μάρκας και με μοναδικό τρόπο δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που ενσωματώνει τις σύγχρονες τεχνολογίες».

Η πρώτη επαφή του Block με το S1 Hoonitron έγινε το Νοέμβριο στη Γερμανία, όπου ο Αμερικανός είχε την ευκαιρία να το δοκιμάσει για λίγες ημέρες. Το πρωτότυπο ηλεκτρικό σχεδιάστηκε στο Ingolstadt, όμως εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Neckarsulm, εκεί όπου βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής του Audi RS e-tron GT. «Ενώ η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου διαρκεί ένα με ενάμισι έτος, στην περίπτωση του S1 Hoonitron είχαμε περιθώριο μόλις τεσσάρων εβδομάδων», ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Audi, Marc Lichte.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!