GP Άμπου Ντάμπι: Pole position για τον Verstappen στη μάχη του τίτλου

O Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

GP Άμπου Ντάμπι: Pole position για τον Verstappen στη μάχη του τίτλου

O Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Αν η αρχή είναι… το ήμισυ του παντός, τότε ο Max Verstappen έχει ένα σημαντικό προβάδισμα στην μάχη του τίτλου των οδηγών στη Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing σημείωσε τον ταχύτερο γύρο (1:22.109) στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών του Άμπου Ντάμπι και θα εκκινήσει το απόγευμα της Κυριακής (3μμ ώρα Ελλάδας) από την πρώτη θέση.

Δίπλα του θα βρίσκεται ο συνδιεκδικητής του τίτλου, Lewis Hamilton (1:22.480). Η δεύτερη σειρά στην εκκίνηση αποτελείται από τους Norris (McLaren) και Perez (RBR), ενώ η τρίτη από τους Sainz (Ferrari) και Bottas. “Το συναίσθημα είναι εκπληκτικό. Είμαι απίστευτα χαρούμενος, πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, ιδίως με τη φόρμα που έχει η Mercedes στους τελευταίους αγώνες”, δήλωσε ο Verstappen.

“O Max έκανε έναν εξαιρετικό γύρο, στον οποίο δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε. Είμαστε όμως σε καλή θέση ενόψει της αυριανής ημέρας, με βάση την επιλογή των ελαστικών, και ελπίζουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα”, ανέφερε ο Hamilton.

Πλέον η μάχη του τίτλου για τους ισόβαθμους Verstappen-Hamilton (έχουν από 369,5 βαθμούς) θα κριθεί στην εκκίνηση αλλά και στη στρατηγική των ομάδων τους, από τη στιγμή που δεν εκκινούν με ίδια γόμα ελαστικών (μαλακή για τον Ολλανδό, μέση για τον Βρετανό). Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, πρωταθλητής στέφεται ο Verstappen λόγω περισσότερων νικών μέσα στη σεζόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!