Ο αντικαταστάτης του Audi R8 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

Αμιγώς ηλεκτρικό θα είναι το επερχόμενο R8 και ενδεχομένως να έχει και διαφορετικό όνομα

Ο αντικαταστάτης του Audi R8 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

Αμιγώς ηλεκτρικό θα είναι το επερχόμενο R8 και ενδεχομένως να έχει και διαφορετικό όνομα

Το Audi R8 μετράει σχεδόν 15 χρόνια ζωής και δύο γενιές από το 2006 που έκανε πρεμιέρα. Πρόκειται για το supercar της Audi, που έχει διαγράψει αξιόλογη πορεία, έχοντας εντυπωσιακές προδιαγραφές. Ωστόσο, με τη Audi να κινείται προς το πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας, φαίνεται ότι δεν θα έχει διάδοχο, τουλάχιστον με αυτή τη μορφή που μέχρι σήμερα το γνωρίζουμε.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο αμερικάνικο Μέσο η Linda Kurz, η επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Audi Sport, αποκάλυψε ότι τα “R” μοντέλα θα γίνουν στην επόμενη γενιά τους αμιγώς ηλεκτρικά. Όπως τόνισε η μετάβαση της γκάμας των μοντέλων “R” θα είναι η μεγάλη τους πρόκληση για την επόμενη δεκαετία.

Από την άλλη, γερμανικά δημοσιεύματα του Οκτωβρίου υποστηρίζουν ότι το R8 θα έχει διάδοχο, περνώντας στην τρίτη γενιά του και μάλιστα έχοντας κάτω από το πίσω καπό του τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα της τρέχουσας γενιάς, σε αντίθεση με άλλα μοντέλα του Ομίλου Volkswagen, όπως η Lamborghini Urus, η οποία εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο 4λιτρο κινητήρα V8.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να υποστηρίζεται από ένα υβριδικό σύστημα, με την απόδοση να αγγίζει τους 700 ίππους. Επιπλέον, δεν αποκλείει να είναι διαθέσιμη και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!