Άλλη μια ματιά στο Polestar 3

Το ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευάζεται στην Αμερική και θα κυκλοφορήσει το 2022

Άλλη μια ματιά στο Polestar 3

Το ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευάζεται στην Αμερική και θα κυκλοφορήσει το 2022

Η Polestar, η εταιρεία premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo, κυκλοφόρησε μια δεύτερη εικόνα teaser του επερχόμενου ηλεκτρικού SUV Polestar 3, που θα κυκλοφορήσει το 2022. Πρόκειται για το πρώτο SUV της εταιρείας και το πρώτο μοντέλο της που θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Charleston της Νότιας Καρολίνας. Αυτή η είδηση ​​έρχεται μετά την ανακοίνωση το Σεπτέμβριο για την πρόθεση της Polestar να εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq μετά από πρόταση συνένωσης με την Gores Guggenheim, κάτι που αναμένεται να γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Θα κατασκευάζουμε στην Αμερική για τους Αμερικανούς», είπε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. «Το Polestar 3 σχεδιάζουμε να λανσαριστεί το 2022 ως ένα premium ηλεκτρικό SUV επιδόσεων που θα καθορίσει την εμφάνιση των SUV στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Θα είναι επίσης το πρώτο όχημα Polestar που θα κατασκευάζεται στην Αμερική». Η αγορά των premium SUV είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στις ΗΠΑ και αναμένεται να είναι ένα από τα ταχύτερα στην υιοθέτηση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Thomas Ingenlath είχε στη Νέα Υόρκη μια σειρά συναντήσεων με επενδυτές και τον Τύπο για το όραμα και τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας. Ανακοινώθηκε ότι το Polestar 3 στοχεύει να είναι ένα από τα πιο κλιματικά υπεύθυνα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ και αργότερα θα διαθέτει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, χρησιμοποιώντας τον LiDAR, τον  καλύτερο αισθητήρα στην κατηγορία του, από την εταιρία Luminar και έναν ισχυρό υπολογιστή NVIDIA.

Το Polestar Precept, το πρωτότυπο μοντέλο της εταιρείας που δείχνει το μέλλον του σχεδιασμού, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας, έκανε επίσης το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη. Το Precept, μέσα στο επόμενο έτος θα περάσει από όλες της αντιπροσωπείες της Polestar στις ΗΠΑ.

Ο Thomas Ingenlath είπε στο κοινό ότι πιστεύει πως υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της Polestar και πολλών άλλων εταιρειών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Δεν είμαστε μια εικονική εταιρεία που περιμένει να φτιάξει εργοστάσια και να πουλήσει αυτοκίνητα. είμαστε μια πραγματική εταιρεία που ήδη κατασκευάζει και πουλά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Τα δύο βραβευμένα αυτοκίνητά μας κυκλοφορούν σε 14 αγορές παγκοσμίως και αναμένουμε ότι ο παγκόσμιος όγκος των πωλήσεών μας θα φτάσει περίπου τα 29.000 οχήματα εφέτος». Επιπλέον ανέφερε ότι η Polestar σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας από το Polestar 3, και σχεδιάζει να έχει παρουσία σε τουλάχιστον 30 αγορές μέχρι το τέλος του 2023. Με την επέκταση της σε νέες αγορές, την άφιξη τριών νέων αυτοκινήτων και την ανάπτυξη στις υπάρχουσες αγορές, η Polestar σχεδιάζει να δεκαπλασιάσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της από 29.000 το 2021 σε 290.000 έως το 2025.

 

Το Polestar 3 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Cars στο Charleston. Η Volvo Cars είναι μεγάλος μέτοχος της Polestar και τη βοηθά να επωφεληθεί από τις κορυφαίες τεχνολογίες ασφαλείας της σουηδικής εταιρείας, αλλά και στην αποδοτικότητα μέσω οικονομικών και βιομηχανικών συνεργασιών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!