Αλλάζει το σήμα στις BMW M το 2022

Από τον Ιανουάριο του 2022, τα σπορ μοντέλα της γερμανικής μάρκας θα μπορούν να παραγγελθούν με το νέο σήμα

Αλλάζει το σήμα στις BMW M το 2022

Από τον Ιανουάριο του 2022, τα σπορ μοντέλα της γερμανικής μάρκας θα μπορούν να παραγγελθούν με το νέο σήμα

Μία σειρά από εκδηλώσεις αλλά και προϊοντικές εκπλήξεις επιφυλάσσει η BMW για το 2022. Συγκεκριμένα, στις 24 Μαΐου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης της BMW M GmbH, η οποία αποτελεί το σπορ παρακλάδι της μάρκας με έδρα το Μόναχο. Στο πλαίσιο της 50ης επετείου, το κλασικό έμβλημα “BMW Motorsport” επιστρέφει και θα εμφανίζεται, κατόπιν παραγγελίας, τις BMW M καθώς και όσα μοντέλα BMW φέρουν το πακέτο M Sport.

Το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει στα τέλη Ιανουαρίου και αφορά αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής από το Μάρτιο του 2022 και μετά. Το κλασσικό λογότυπο “BMW Motorsport” θα εμφανίζεται στο εμπρός, το πίσω τμήμα και τις πλήμνες των τροχών. Εκτός από τα λογότυπα, 50 ιστορικής σημασίας χρώματα BMW M θα προσφέρονται για επιλεγμένα μοντέλα το 2022. Ανάμεσά τους τα Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola Red ή Frozen Marina Bay Blue.

Το λογότυπο της BMW με τα μετατοπισμένα ημικύκλια σε μπλε, βιολετί και κόκκινο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1973 στο αγωνιστικό αυτοκίνητο της BMW Motorsport GmbH, που είχε ιδρυθεί πριν από ένα χρόνο. Το 1978 και με το ντεμπούτο της BMW M1, οι τρίχρωμες λωρίδες έκλιναν προς τα δεξιά ενώ αργότερα πλησίασαν το γράμμα M. Η θρυλική BMW M1 ήταν το μοναδικό όχημα παραγωγής υψηλών επιδόσεων της BMW M που έφερε το ιστορικό αγωνιστικό έμβλημα πέραν του λογοτύπου με τις τρίχρωμες ρίγες. Και στα δύο λογότυπα, το μπλε συμβολίζει την BMW, το κόκκινο αντίστοιχα τους αγώνες και το βιολετί εκφράζει τη σχέση μεταξύ των δύο. Στην πορεία, το βιολετί έδωσε τη θέση του στο μπλε σκούρο και η BMW Motorsport GmbH λειτουργεί υπό την ονομασία BMW M GmbH από το 1993. Τίποτα δεν έχει μεταβάλλει την υψηλή συμβολική δύναμη της μάρκας και του λογοτύπου. Στην 50ή χρονιά της ύπαρξής της, η εταιρεία είναι πιο επιτυχημένη από ποτέ ως παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς, στην κατηγορία αυτοκινήτων επιδόσεων και υψηλών επιδόσεων.

Η BMW M GmbH θα γιορτάσει την 50ή επέτειό της όχι μόνο με νέα προϊόντα, αλλά και με σειρά εκδηλώσεων. Επετειακές εκδηλώσεις προγραμματίζονται για το Μάιο 2022 στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη Λίμνη Κόμο στη Β. Ιταλία, και θα ακολουθήσει το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στη Μ. Βρετανία και η έκθεση Concours d’Elegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Ο 24ωρος αγώνας του Nürburgring προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για μία ανασκόπηση της επιτυχημένης ιστορίας της BMW M GmbH με τους φίλους της μάρκας, ξυπνώντας ταυτόχρονα τον ενθουσιασμό γι’ αυτά που θα φέρει το μέλλον.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!