Το ηλεκτρικό crossover που με 1.380 ευρώ γίνεται van!

Ένα κιτ αναλαμβάνει να το μεταμορφώσει από επιβατικό σε επαγγελματικό όχημα

Το ηλεκτρικό crossover που με 1.380 ευρώ γίνεται van!

Ένα κιτ αναλαμβάνει να το μεταμορφώσει από επιβατικό σε επαγγελματικό όχημα

Τα μικρά ηλεκτρικά van γίνονται εξαιρετικά δημοφιλή στην Ευρώπη, καθώς η αυτονομία που έχουν επαρκεί για τα καθημερινά δρομολόγια εντός πόλεων, ενώ παράλληλα δεν αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην κυκλοφορίας τους. Στη Γερμανία η Kia προσφέρει ένα κιτ μετατροπής του e-Soul σε επαγγελματικό μοντέλο, με σχετικά χαμηλό κόστος και εύκολη διαδικασία. Το πακέτο προσφέρεται στην τιμή των 1.380 ευρώ (+ ΦΠΑ και το κόστος τοποθέτησης), με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σε περίπου 1,5 ώρα.

Με την αφαίρεση του πίσω πάγκου καθισμάτων και την τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος που χωρίζει την καμπίνα οδηγού-συνοδηγού, αλλά και πατώματος, διαμορφώνεται ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης με όγκο περίπου στα 1.000 λίτρα. Η μπαταρία των 64 kWh είναι επαρκής για διάνυση αποστάσεων 452 χλμ. σε συνδυαστικό κύκλο και έως 648 χλμ. μέσα στην πόλη. Αυτονομία που υπερκαλύπτει τις ανάγκες ενός επαγγελματία που κάνει διανομές προϊόντων.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 390 κιλά στην έκδοση του e-Soul με την μεγάλη μπαταρία και 382 κιλά σε αυτή με την μικρότερη των 39,2 kWh (αυτονομία στην πόλη έως 407 χλμ). Η μέγιστη ισχύς στις δύο εκδόσεις του ηλεκτρικού crossover της Kia είναι 204 και 136 ίπποι, αντίστοιχα. Και βέβαια ο επαγγελματίας έχει στη διάθεσή του πλούσιο εξοπλισμό, όπως αυτόματο κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα, ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης, σύστημα πλοήγησης με οθόνη 10,25 ιντσών, ρυθμιζόνενο cruise control, ανίχνευση πεζών και ποδηλατών κ.α.

Σημαντικό είναι επίσης ότι το πακέτο μετατροπής μπορεί να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή, κάτι που καθιστά πιο εύκολη την μελλοντική πώληση του e-Soul.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!