Το νέο μεγάλο SUV της Mazda (video)

To CX-50 θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, στο νέο εργοστάσιο που ανήκει κατά 50-50 στη Mazda και την Toyota

Το νέο μεγάλο SUV της Mazda (video)

To CX-50 θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, στο νέο εργοστάσιο που ανήκει κατά 50-50 στη Mazda και την Toyota

Σημαντικό ορόσημο για την Mazda αποτελεί το λανσάρισμα του CX-50 στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Το μεγάλο SUV που θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το CX-5, είναι το πρώτο μοντέλο της Mazda που θα κατασκευαστεί στο νέο εργοστάσιο της Mazda Toyota Manufacturing (MTM) στο Huntsville της Αλαμπάμα. Η παραγωγή του Mazda CX-50 αναμένεται να ξεκινήσει στην MTM τον Ιανουάριο του 2022.

Η MTM είναι μια κοινοπραξία 50:50 μεταξύ των δύο εταιρειών (Mazda και Toyota), με ετήσια παραγωγική ικανότητα 300.000 αυτοκινήτων (150.000 από κάθε μάρκα). Η MTM ιδρύθηκε ως μέρος της ευρύτερης συνεργασίας Mazda-Toyota, που περιλαμβάνει την κοινή ανάπτυξη τεχνολογίας για ηλεκτρικά οχήματα, συνδεδεμένα αυτοκίνητα και προηγμένα συστήματα ασφάλειας.

Το Mazda CX-50 θα προστεθεί στην γκάμα των ΗΠΑ πάνω από το Mazda CX-5. Βασιζόμενο στην πλατφόρμα των Mazda3 και Mazda CX-30, θα τροφοδοτείται αρχικά από έναν από τους δύο βενζινοκινητήρες Skyactiv-G 2.5 και αργότερα θα ακολουθήσουν οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Διαθέτει το σύστημα i-Activ AWD και το Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), το οποίο προσφέρει διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης για διάφορες συνθήκες. Το κομψό αλλά δυναμικό εξωτερικό του Mazda CX-50 τονίζει τις αναβαθμισμένες off-road δυνατότητές του, ενώ η διάταξη και η ποιότητα της καμπίνας – η οποία διαθέτει πανοραμική ενσωματωμένη ηλιοροφή, μια πρωτιά για τη Mazda – αποδεικνύουν τη διαρκή έμφαση που δίνει η μάρκα στην υψηλής ποιότητας εμπειρία οδήγησης.

Το ολοκαίνουριο μοντέλο θα παρουσιαστεί πριν από τα δύο μεγαλύτερα SUV που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το Mazda CX-60, με δύο σειρές καθισμάτων, και το Mazda CX-80, με τρεις σειρές, θα σηματοδοτήσουν την εισαγωγή των βενζινοκίνητων-ηλεκτροκίνητων plug-in υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στην Ευρώπη. Συνδυάζοντας υψηλή απόδοση και χαμηλές εκπομπές, θα κυκλοφορήσει και ένας νέας γενιάς εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας Skyactiv-X ανάφλεξης με συμπίεση και ένας Skyactiv-D πετρελαιοκινητήρας με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!