GP Βραζιλίας: Νίκη για τον Valtteri Bottas στον αγώνα σπριντ

Ο Φινλανδός άντεξε στην πίεση του Max Verstappen και θα εκκινήσει από την pole position στον αγώνα της Κυριακής

GP Βραζιλίας: Νίκη για τον Valtteri Bottas στον αγώνα σπριντ

Ο Φινλανδός άντεξε στην πίεση του Max Verstappen και θα εκκινήσει από την pole position στον αγώνα της Κυριακής

Η στρατηγική της Mercedes-AMG στον ημίωρο αγώνα σπριντ του Σαββάτου απέδωσε τα μέγιστα, καθώς αφενός ο Valtteri Bottas επικράτησε του Max Verstappen στη μάχη για τη νίκη, αφετέρου ο Lewis Hamilton περιόρισε τη “ζημιά” από την ποινή που του επιβλήθηκε για την τεχνική παρατυπία στο μονοθέσιό του. Ο Βρετανός τερμάτισε 5ος, κάτι που σημαίνει ότι θα εκκινήσει το απόγευμα της Κυριακής (7 μμ ώρα Ελλάδας) από τη 10η θέση, λόγω της ποινής πέντε θέσεων για την αλλαγή κινητήρα.

Έχοντας μαλακή γόμα ελαστικών, έναντι μέσης του Vertappen, ο Bottas κατάφερε να τεθεί επικεφαλής αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα σπριντ. Ο δε Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing έχασε προσωρινά και τη δεύτερη θέση από τον Carlos Sainz. Στον τέταρτο γύρο ο Verstappen πέρασε τον οδηγό της Ferrari, όμως μέχρι την ολοκλήρωση των 24 γύρων δεν κατάφερε να απειλήσει τον Bottas. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα ελαστικά του είχαν λογικά καλύτερη απόδοση από εκείνα του οδηγού της Mercedes-AMG.

Ο Hamilton εκκίνησε από την 20η θέση, λόγω της ποινής με την παρατυπία στο DRS του μονοθεσίου του, κατά τις κατατακτήριες της Παρασκευής. Οδηγώντας εκπληκτικά, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής προσπέρασε μέσα σε 24 γύρους 15 μονοθέσια, τερματίζοντας τον αγώνα στην 5η θέση. Με δεδομένη την ταχύτητα της Mercedes, ο Βρετανός είναι σίγουρο ότι θα παλέψει για μία από τις κορυφαίες θέσεις στον αγώνα της Κυριακής. Πλέον η διαφορά που τον χωρίζει από τον Verstappen αυξήθηκε κατά 2 βαθμούς και έφθασε τους 21.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!