Παραγωγή 8 εκατ. αυτοκινήτων από την Audi στις Βρυξέλλες

Ένα λευκό e-tron είναι το μοντέλο που αντιπροσωπεύει αυτό το ορόσημο για τη γερμανική εταιρεία

Παραγωγή 8 εκατ. αυτοκινήτων από την Audi στις Βρυξέλλες

Ένα λευκό e-tron είναι το μοντέλο που αντιπροσωπεύει αυτό το ορόσημο για τη γερμανική εταιρεία

Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες γιορτάζει ένα ιδιαίτερο ορόσημο: οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί στις γραμμές παραγωγής του, από το 1949 που άρχισε να λειτουργεί. Ένα ηλεκτρικό SUV e-tron σε χρώμα Glacier White είναι το μοντέλο που καταγράφηκε ως ο αριθμός 8.000.000 και το υποδέχθηκαν ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Alexander De Croo, με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Mεταφορών, Georges Gilkinet, το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi AG Markus Duesmann και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στην κατασκευή των Audi e-tron, e-tron Sportback, e-tron S και e-tron S Sportback στις Βρυξέλλες. Μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί περισσότερες από 115.000 μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι πρωτοποριακό τόσο στην ηλεκτροκίνηση, όσο και στη βιωσιμότητα. Το 2018 έγινε το πρώτο εργοστάσιο της Audi που πέτυχε ανθρακική ουδετερότητα. Σε αυτό συνέβαλλε το «πράσινο» ρεύμα που χρησιμοποιεί και προέρχεται από ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο (107.000 τετραγωνικά μέτρα). Η θερμότητα που απαιτείται για την παραγωγή προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι εκπομπές ρύπων (που είναι τεχνικά αναπόφευκτες προς το παρόν) αντισταθμίζονται μέσω πίστωσης άνθρακα.

Το πρώτο μοντέλο που βγήκε από γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Βέλγιο ήταν ένα Studebaker Champion sedan στις 7 Απριλίου 1949. Η παραγωγή του συνεχίστηκε μέχρι το 1965, όταν το τελευταίο Studebaker, με αύξοντα αριθμό 21.675, έφυγε από το εργοστάσιο. Στο μεταξύ, η Volkswagen AG έγινε ο βασικός μέτοχος και η εγκατάσταση αφοσιώθηκε στην κατασκευή του Beetle και του Transporter. Επίσης εκεί κατασκευάστηκαν περίπου 1.000 Porsche 356 Cabriolet στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1970, η Volkswagen ανέλαβε πλήρως το εργοστάσιο και έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, εκεί είχαν κατασκευαστεί σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Golf. Το 2007 το εργοστάσιο πέρασε στην ιδιοκτησία της Audi και το 2018 μετατράπηκε σε e-factory και κατασκεύασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, το Audi e-tron.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!