Τέσσερις… λύκοι από το Wolfsburg

Τα αδέλφια Lukas και Felix Nmecha της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, συναντήθηκαν με δύο Volkswagen Beetle. Ένα εκ των οποίων είναι ηλεκτρικό!

Τέσσερις… λύκοι από το Wolfsburg

Τα αδέλφια Lukas και Felix Nmecha της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, συναντήθηκαν με δύο Volkswagen Beetle. Ένα εκ των οποίων είναι ηλεκτρικό!

Οι ποδοσφαιρικές της VfL Wolfsburg, Lukas και Felix Nmecha, παρέλαβαν εμπρός από το Volkswagen Arena δύο Beetle 1303 Cabrio σε έντονο πράσινο χρώμα και πέρασαν μαζί τους 90 λεπτά. Για τους γεννημένους στη Γερμανία ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως έχουν αγωνιστεί και με τις εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών της Αγγλίας, αυτή είναι η πρώτη επαφή τους με τα διάσημα σκαθάρια της Volkswagen, που αθροιστικά μετρούν 85 χρόνια.

Τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το πιο παλιό κατασκευάστηκε το 1978 και τη θέση του κινητήρα Boxer έχουν πάρει μια ομάδα μπαταρίες ιόντων λιθίου. Είναι ένα e-Beetle, με την καρδιά ενός Volkswagen e-up! Που αποδίδει ισχύ 82 ίππων, έχει φώτα LED και άλλα αξεσουάρ σύγχρονης τεχνολογίας. Το δεύτερο είναι ένα χρόνο νεότερο, πλήρως αναπαλαιωμένο, διατηρεί τον κλασικό κινητήρα Boxer των 50 ίππων στο πίσω μέρος και είναι κομμάτι τη συλλογής Volkswagen Classic.

Ο επιθετικός Lukas είναι πρωταθλητής Ευρώπης με την Αγγλία στην κατηγορία U19 και με τη Γερμανία στην κατηγορία U21, νικητής του League Cup και πρωταθλητής Αγγλίας. Μετά από χρόνια στη Manchester City και άλλες ομάδες, τώρα βρίσκεται στην VfL Wolfsburg όπου αγωνίζεται ως επιθετικός, με τον αριθμό 10 στη φανέλα του. Από το περασμένο καλοκαίρι δίπλα του αγωνίζεται ο αδερφός του Felix, ο οποίος  έχει επίσης επιτυχίες σε πρωταθλήματα νέων με την Αγγλία και τη Γερμανία, και πέρασε κι αυτός πολλά χρόνια στη Manchester City. Τώρα φορά τη φανέλα με τον αριθμό 22 στη Wolfsburg.

«Ακούσαμε ότι το ένα είναι πραγματικά φοβερό. Ηλεκτρικό και πολύ δυνατό και σαν σύγχρονο», είπε ο Lukas κατευθυνόμενος προς το e-Beetle. Ακριβώς. Κάτω από το κλασικό αμάξωμα κρύβεται μια εντελώς νέα καρδιά. Είναι αναπαλαιωμένο και τροποποιημένο με γνήσια ανταλλακτικά της  Volkswagen. Ένα εργοστασιακά εξηλεκτρισμένο κλασικό Beetle. Το «e-Käfer» (e-Beetle) στο δερμάτινο ταμπλό, δηλώνει τα διαφορετικότητα του μοντέλου. Διαθέτει ηχοσύστημα με Bluetooth, ραφές στο πράσινο χρώμα του αμαξώματος και πολλές όμορφες λεπτομέρειες.

Στο κλασικό μοντέλο δυσκολεύτηκαν λίγο να προσαρμοστούν, αφού όλα είναι χειροκίνητα και διαφορετικά από ό,τι ξέρουν τα νεαρά αδέρφια. Ακόμα και η ρύθμιση ραδιοφωνικού σταθμού είναι πρόκληση με το ραδιόφωνο του ’70. Όπως και η οδήγηση χωρίς υδραυλικό τιμόνι, ABS, ESP ή άλλα συστήματα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο τους 21 και 22 ετών ποδοσφαιριστές.

Μετά την πρώτη γνωριμία, καθένας μπορούσε να επιλέξει ποιο θα οδηγήσει. Ο Lukas διάλεξε το κλασικό, λέγοντας: «Το καινούργιο μπορεί να είναι πιο γρήγορο, αλλά αυτό είναι αυθεντικό και έχει πολύ ωραίο ήχο». Ο Felix πήγε στο ηλεκτρικό εξηγώντας : «Για μένα αυτό είναι καλύτερο και πιο δυνατό» Η βόλτα τελείωσε μπροστά στα γραφεία της VfL Wolfsburg. Τα δύο αδέρφια κατάφεραν να οδηγήσουν τα μοντέλα και απόλαυσαν τη διαφορετικότητα τους για 90 ξεχωριστά λεπτά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!